Lidija Matić i Katarina Mulavdić – (04. 03.)

i – (04. 03.)

Žiri je Lidiji dodelio 6 glasova, dok su za Katarino pevanje isprva dali 6 glasova, ali su na kraju odlučili da ona ipak dobije 5 glasova i plasira se u .

Iako je Đorđe okarakterisan da je bio taj koji je najpre dao pa povukao svoj glas, on je predložio da se uvede VAR, sistem naknadnog gledanja snimaka koji od skoro postoji na fudbalskim utakmicama, kako ne bi bilo polemike na ovu temu.

Katarina inače radi na hrvatskoj muzičkoj televiziji DMC TV, a Sašu je zanimalo kako reaguju njene kolege otkako se ona takmiči u Zvezdama Granda.

-Šef je oduševljen, šef je sretan – rekla je Katarina, a Marija je dala predlog:

-Znači povišica?

Takmičarka se složila sa Marijinom idejom i rekla da će preneti šefu poruku od Marije.

Šerifovićeva je potom obrazložila svoje glasove.

-Lidija je imala dobar nastup. Meni se ne dopada i mislim da je tvoj trajni problem što u Snežinoj pesmi nijedan ukras nisi otpevala kako treba. Imaš neki čudni, prečudni jodl koji se pojavljuje u nekim ukrasima. Bojim se da je to već sada manir i to i Bog ne ispravi. Zato apelujem da birate pesme u kojima makar nema toliko sitnih ukrasa – rekla je Marija prvoj kandidatkinji.

Sa Marijinim mišljenjem se složila i mentorka Snežana koja je istakla da su upravo o tome pričale ona i kandidatkinja prethodnog dana, i konstatovala da se manje to primećuje kada peva pola tona niže.

-Tebi sam dala odmah glas, prva pesma je bila dobra, a u drugoj pesmi je bilo falševa i pretpostavljam da je to bio razlog zašto ti je Đole vratio glas – nastavila je Marija obraćajući se takmičarki.

Đorđe je najpre izneo opravdanje:

-Moram da kažem da ja nemam nikakvu zadnju nameru da ne bi neko pokrenuo temu da prema određenim mentorima simpatiju a prema drugima antipatuju. Mislim to je tačno, ali to neutiče na vas koji se pojavljujete na sceni. Kandidatkinja broj jedan, ti si rođena dvojka i ćao. Apsolutno si bila dominantnija u ovom, Snežana, bravo za rad sa devojkom – pohvalio je Đorđe nastup prve takmičarke, dok je drugoj kao glavnu zamerku izneo problem sa disanjem:

-Tu si imala faulove zbog kojih sam ja oduzeo glas u poslednjem trenutku kada sam video da će biti 6:6.

Mili je insistirao da Đorđe proba da otpeva sam tu pesmu, na šta je on rekao da je kao mentor imao takmičarke kojima je objasnio kako se uzima vazduh u pesmi „Tarapana“.

-Morate da napravite razliku između onog što je snimak i šta je lajv. Pa pitaj Cecu da li peva isto u studiju ili uživo. Morali bismo da imamo još po dva balona vazduha sa strane kao kamile – rekao je Đorđe a potom primetio da mnogi takmičari koji dolaze iz Hrvatske žele da pevaju srpske narodnjake što smatra greškom.

-Ti si meni super. Oduzeo sam ti glas ali navijam za tebe. Moram da napravim razliku u odnosu na nekoga ko je bio u svim segmentima apsolutno bolji – dodao je Đorđe.

Viki je započela „priču o mentroima“.

-Kako Bog namesti situaciju da uvek dođemo nekako na isto. Ali ja nisam kao neki pa da kaznim kandidata pa da ne dam glas. Dajem glas jer se čuje da devojka lepo peva, fantastično izgleda. Čujem da je talenat i to treba nagraditi. Ne treba da vas kažnjavamo i sečemo vam krila – rekla je Viki.

Mili se osetio prozvanim pa se ubacio u razgovor:

-Nisam ja kaznio tvog kandidata.

-Jesi, kaznio si. Ali ono što neki mentori pričau neka prvo nauče svoje kandiate. Ista situacija. Molim te stani da te naučim, da te edukujem malo, ako ne znaš, slušaj. Em ne znaš, em pričaš preko. ZAto i ne znaš, jer ne slušaš – rekla je Viki Miliju.

Producent je negodovao, na šta je Viki ponovila:

-Opet on priča kao da prodaje jaja na pijaci.

Mili je nastavio u istom tonu:

-Prodaješ kupus:“Moj kupus je najbolji“, kupite kupus, krava žvakala…

Bekuti nije bilo jasno čemu polemika.

-Šta ti je, šta si se razgoropadila? – pitala je Ana Viki.

Miljkovićeva se požalila Bekuti da je ne prekida, na šta joj je Ana poručila:

-Pa ti prodaješ jaja ovde konstantno, ponašaš se kao pijačarka!

Viki je otkrila da je ovo nije iznenadilo.

-Dobro, Ana, znam da imaš nešto protiv mene, molim te ženo sjaši. Pusti me onda na miru – rekla je Viki iako je Bekuta tvrdila da nema ništa protiv nje.

Saša je morao da prekine verbalni duel između dve članice žirija rekavši da jedva čeka sledeći par gde će upravo njih dve biti jedna protiv druge kao mentorke.

Viki je nastavila sa obrazlaganjem glasova, poručivši Miliju da je pogrešio u intonaciji zbog kojih se takmičarka u iskim lagama udavila i ponovila:

-NIje dete krivo što ti ne znaš da pokažeš.

Viki je pohvalila Snežanino mentorstvo i nastup prve kandidatkinje, a onda je reč preuzela Ceca.

-Kandidatkinja borj jedan, ti si tipični narodnjak. Meni se dopalo kako si to izvela. Sad te neke sitnice, u pravim si rukama mentora koji zna sve to da sredi i skocka ali to zavisi i od vas. Što se tiče druge kandidatkinje, obe ste mi scenične, lepe, zgodne, sve što „Zvezde Granda“ treba da imaju. Svi smo čuli da si napredovala – rekla je Ceca.

Bekuta je istakla da je prva takmičarka dobro prošla ali je uverena da još nije pružila svoj maksimum.

-Ne znam koje ti je po redu ovo učešće. Konačno se opusti, izađi i zakucaj to pevanje jer možeš, mila – rekla je Bekuta i potom naglasila činjenice u vezi sa nastupom druge takmičarke.

-Ovde se provlači jedna teza skoro kroz celo takmičenje da mi pevači uživo pevamo drugačije u odnosu na ono kako smo to uradili u studiju. To ne smemo više da radimo, da deci ubacujemo te teze koje ne stoje. Sve svoje pesme se trudim da pevam onako kao sam ih snimila. Da ih pevam drugačije onda je trebalo drugačije i da ih snimim. Tempo u kome sam snimila pesmu, to mora tako da bude na nastupu i tačka. Kako bi bilo da ti Bosanac ne sviraš foršpil „Rano moja, rani ljuta“ nego da nešto tamo zapleteš? – upitala je Bekuta.

Boske je odgovorio da ga je nervirao taj foršpil, a Đorđe se pitao da li Ana aludira na njega.

-Ne, bio sam na njenom koncertu i nije isto – rekao je Đorđe misleći na Severininu pesmu.

-Taj snimak se godinama sluša i nama je ušao u glavu, i onda kada se peva drugačije nama se čini da nije u redu – rekao je Saša.

Đorđe je istakao da je mislio na uzimanje vazduha i opet se rasplamsala polemika ko je bio na kojim koncertima i da li je isto ili nije.

Bosanac je uzeo svojih 5 minuta.

-Prvi kandidat nije valjalo ništa, nije bilo drugih glasova, u drugoj pesmi je Sneža nagurala drugi glas i bilo je bomba – rekao je Boske i osvrnuo se na drugu kandidatkinju.

-Meni si bila odlična. O drugoj pesmi bih u načelu pordiskutovao nešto. ZA sve ove godine ko god je pevao Severinine pesme nije se snašao. A sešću pa ću prosvirati da vidim da li su Severinine pesme toliko teške ili Severina mangupski u ženskom rodu afektira na takav način da vas zavede a da ne možete da dobijete to što pokušavate – pitao se Bosanac i poručio:

-Čuvajte se Severininih pesama, jer tu postoji neka kvaka, neki sesepil u glasu. Čuvajte se jer svi padate.

Završnu reč imali su mentori.

Snežana se zahvalila na obrazloženjima i podršci potkrivši da je radila na ispravljanju nosa u poslednjem trenutku, a Mili se od svih komentara složio sa Sašom Popovićem.

-Mi smo puno napredovali i to je to – rekao je Mili.

You might also like