Adna Svraka i Sanja Terzić – (25. 03.)

i – (25. 03.)

Dve dame su iz bekstejdža tokom nastupa podržavali njihovi najbliži: Adnu momak, a Sanju roditelji.

Sledeće dve numere koje su izvodile ove mlade devojke bile su: „Bosnom behar probeharao“ koju je pevala Adna i „Cipelice“ koju je zapevala Terzićeva.

Ovog puta prvi je glasao Mili koji je dao glas za obe kandidatkinje, dok je sledeći glasao Đorđe David koji je prednost dao Sanji. Duel se završio tako što su obe takmičarke otišle u sa četiri glasa. Jedina članica žirija koja nije dala ni jedan glas ovog puta bila je Marija Šerifović, pa je upravo ona prva komentarisala ovaj takmičarski par.

–Ovako, Adnina prva pesam je još i bila đene, đene. Sve je bilo ravno, bez ijednog pop ukrasa koji u toj pesmi postoji. Dake, ni jedan nisi otpevala. Ta pesma se tako ne peva. U drugoj pesmi mi se nisi dopala. Dve muške pesme, nemam sa tim problem, ali mislim da si mogla mnogo pametnije da biraš. Drugoj devojci nisam dala glas jer zvuči kao da je pevala do sedam jutros. Pred kraj druge pesme si počela da krčiš. Ovu drugu pesmu ni ne znam, ali dobro. Ima li narodnjaka iz ovog milenijuma? – pitala se Marija i objasnila svoju odluku, a nakon nje reč je dobio Mili.

–Dao sam glasove, kadidatkinja broj jedan izgleda super, glas joj je moćan. Ove fraze koje su stvarno svojstvene pop muzici nisu izašle, ali ni to nije bio problem. Bila si izvan i jedne i druge pesme. Kada dođete ovde morate da zaboravite na sve što se dešava, uđu u pesmu i ne izbace emociju, to je najveća šteta – započeo je Mili svoje izlaganje, a onda ga je u jednom trenutku prekinula Marija:

–Ljudi vi želite da kažete da je Adna Svraka koja ima četiri glasa i njeno znaje isto i isto nagrađeno kao i (prehodni takmičarski par)? Da li ste vi zaista normalni? – pitala je pevačica svoje kolege i nastavila:

-Šta hoćeš da kažeš, ne razumem – pitala je Viki Mariju koja joj je odgovorila:

–Hoću da kažem da ne može da se kaže da je devojka bila za bolje, za prolaz jer nije! Mili je rekao da treba da prođe dalje, a to nije tačno.

–Šta pisac hoće da kaže? Ništa te ne razumem – opet je pitala Viki.

–Hoću da kažem da devojka treba da bude isto kvalifikovana kao i kandidatkinja u prethodnom paru – objasnila je Marija.

Viki je začuđeno gledala pevačicu što je Šerifovićevu izrevolitralo pa joj ju je pitala:

–Viki šta ne razumeš, hoćeš na engleskom? Devojko ti si u američkom vremenu. Nije devojka pevala i nije za direktan prolaz! To je odgovor Miliju na njegovu konstatciju – zaključila je Marija, nakon čega je Mili nastavio sa komentarisanjrem:

–Druga kandidatkinja je samo u jednom momentu od mene dobila glas. To je kada se otvorila gore na refrenu. Tada ti je bio jedan divan, okrugao glasa prijatan za slušanje. „Cipelice“ neću da komentarišem – našalio se Mili, a onda je Snežana Đurišić dodala:

–Šta treba da peva devojka njenih godina nego te „Cipelice“? Šta je sa vama ljudi? – pitala je Snežana i iznela svoj sud.

-Kandidatkinja broj jedan, mislim da Parni valjak nije repertoar za tebe. Druga pesma je bila bolja. Četri glasa su sasvim u redu. Druga kandidatkinja nije čula moje savete na probi. Obema vam želim sreću u baražu.

Sledeći je komentarisao Bosanac:

–Mislim da se ovde jedna stvar provlači. Prva ima dobru boju glasa, ali nema ni kod jedne interpretacije, ovo je puko izbacivanje nekih tonova koji ne znače ništa. Kandidatkinja broj jedan mi je bila bolja, nekako je bilo sređenije, a i ti si iz mog rodnog Sarajeva. Što se tiče prve kandidatkinje ono što je Sneža rekla je čula od mene, druga pesma nema blage veze. Da je tako Ceca pevala ne bi snimala tamo gde sam ja bio urednik– rekao je Bosanac, a Ceca ga je upitala:

-Aman čoveče, odakle si ti više?

–Iz Jugoslavije – odgovorio je harmonikaš.

-Pa gde si rođen prijatelju? – pitala je pevačica.

–U Sarajevu.

Ana Bekuta bila je veoma kratka ovog puta.

–Sve su već rekli – rekla je kratko pevačica, a onda je kandidatkinje komentarisao Đorđe David.

–Za sada još dajem sebi pravo da nagrađujem ono što je talenat. Prvi kandidat ima ozbiljan vokal, druga me je zabavila sa tim programom iako to nije moja muzika.

-Adna ima svoj fazon, meni se to kod nje sviđa. Ona donosi pesme na svoj način, druga devojka je lutka i bila mi je super – rekla je Adnina mentorka Viki, a završnu reč imala je Ceca.

–Nezadovoljna sam, Sanja pevaj prvu pesmu u baražu. „Cipelice“ je nezgodna za izvođenje uživo zbog uzimanja vazduha, to moje kolege znaju. Ona je mlada da bi znala da kalkuliše, ali će naučiti vremenom.

You might also like