Hasan Redžić i Dragan Đurić – (15. 04.)

i – (15. 04.)

Prva je reč dobila Marija Šerifović koja je svojim glasom presudila o Hasanovom odlasku u .

– U poslednjoj sekundi sam dala glas. Meni se to nije dopalo, ali nisi pevao da momentalno ispadneš. Kandidat broj dva, prva pesma odlična, šta se desilo u drugoj? Kao da je otišlo gorivo, ugasio si se, videla sam da si se borio i zato sam ti dala glas. Prva pesma strava, druga ne. Nije mi jasno kako ne možete dva puta po dva minuta da pevate. To je 32 minuta pevanja da stigneš do kraja, ako to ne možete idite kući učite škole nemojte da pevate– rekla je Marija, sa čim se složio i Bosanac koji je dodao kako nije to veliki zadatak koliko je opterećenje za takmičare.

– Kandidat broj jedan ono što sam rekao za Hamzu ti si sada sušta suprotnost. Kraj je najvažniji, a vi svaki kralj smandrljate. Sve si otpevao, ništa nisi pevao. Drugi kandidat, tvoja boja glasa, tvoja umerenost u trilerima, tvoj izgovor teksta, tvoja stilska opredeljnost pevanja, fantazija. Jedini problem, kada se peva visina ide se napred ne gore. To ti je mana i koštaće te pesama koje imaju raspon– objasnio je Boske.

– Hasane, nisam ti dala glas iz više razloga, ali ono što je meni najviše smetalo je što nigde nije bilo emocije, sve si mehanički pevao. Imaš ti elemenata dobrog pevača, ali toliko nisi razmišljao o interpretaciji da je sve bilo bućkuriš. Tvoja boja glasa je diskutabilana, ja ne volim te nazalne glasove, ali tu ima tračak nade ako se vežba, tehnički je korektno, ali sve ostalo je upitno. Dragane, prva pesma fantastična i dala sam ti glas odmah, o drugoj ne bih čuli smo sve– dala je svoj sud Ana.

Snežana se složila sa Bosancem i istakla je kako Hasanovo pevanje nije bilo dobro, dok je Cecinom kandidatu čestitala, a Đorđe David je rekao kako su oba kandidata bila intonativno odlična.

Popović je prokomentarisao kako je po njegovom mišljenju Hasan zalužio makar još jedan glas, sa tim se složila i njegova mentorka koje je zamalo pala u nesvet zbog odluke žirija.

– Kada sam videla da ima samo dva glasa, da Marija nije dala zamalo me je srčka strefila. Nije fer i nije pošteno. Hasane, ja sam te molila da uzmeš neku drugu pesmu, a on je Halida izabrao zbog Bosanca i molio me jer je to njegova pesma i lepa je i eto ti sad zbog Bosanca. Da ne bi Marije ode ti kući pod ruku sa Bosancem, Anom i Milijem– objasnila je Viki, a Boske se našalio i pritisnuo taster kada je čuo ovo objašnjenje.

Ceca je zapevala stih svoje numere „Dragane moj“ u znak ponosa koji ima na njenog pulena koji je još jednom ispunio njena očekivanja.

You might also like