Stefan Tomić i Samed Dželo – (09. 03.)

i – (09. 03.)

Keba je odmah nakon glasanja žirija reagovao.

-Čestitam u svakom slučaju, ali nije pravedno. Kolege, sram da vas bude. Nijedan nije zaslužio u natpevavanju da pobedi – poručio je Keba i objasnio svoj stav:

-Stefane, žao mi je što me nisi poslušao. Sam si hteo „Nije htjela“. Ja da imam tvoj glas, ja bih bio od dva Čolića bolji. Te visine i tako dalje, ali razumem tvoju tremu. Niste briljirali u natpevavanju, nijedan. Ne bih vas pustio ni jednog. Ali bez natpevavanja… – objasnio je Keba, a Saša Popović je objasnio pravila gledaocima.

-Oni pevaju bez unapred odabranog tonaliteta i jako je teško. To je sad stvar snalaženja i mnogo su nezgodne pesme i kad bi im dali onaj početni akord oni bi to daleko bolje pevali. Ali zato smo mi ovako to i stavili da vidimo kako će se snaći u tom nekom… – započeo je Popović, ali je Keba insistirao da nastavi.

-Dragane!, Dragane! – povikao je kreativni direktor Granda, a Keba je odmah nastavio sa objašnjavanjem.

-Lako je Snežani, meni i Ceci da krenemo, ali ja to njim uvek kažem, probaj da nađeš ton. Pa neće ti niko uzeti za zlo. I Đoković kad igra baci loptu pa servira ponovo – naglasio je Keba.

Dragan Stojković Bosanac je odlučio da otkrije mentorsku tajnu za natpevavanje.

-Ja sam mom kandidatu stavio jednu ovakvu malu spravicu, gde on onako hukne i nađe tonalitet odmah – rekao je Bosanac, a Keba je zapanjeno pitao:

-Pa što nije trubač onda?

Boske je nastavio sa komentarom.

-To se zove štimer, a drugo da nisu bili isti, nisu. Moj je bolji daleko, to se vidi. Ne bih ja njih kudio, nego mentora. Vidi šta je mentor, pogledaj me – dodao je Boske.

Popović je isključio mikrofone mentorima, ali onda je zamolio članove žirija da daju svoje komentare u bukvalno jednoj rečenici, što su oni i učinili.

-Glasao sam za kandidata broj dva jer je prvi takmičar u pesmi koju je odabrao u akapela pevanju sve vreme pevao iz drugog tonaliteta – objasnio je Đorđe David, a Marija Šerifović imala je slično mišljenje:

-Regularni tok vam je bio dobar, ali akapela je pokazala šta Stefan ne ume i šta ne zna.

Ipak, Ceci Ražnatović dopao se nastup oba kandidata.

-Obojica su pretalentovani, uživali smo dok smo ih slušali, dok u akapeli Stefan nije bio siguran, dok je Samed pokidao u refrenu i tu nema greške. To ne znači Stefane da i ti nisi za aplauz. Ti si dve pesme pokidao kao i on, bravo za obojicu – rekla je Ceca.

Aleksandar MIlić MIli se složio sa Kebinim mišljenjem, dok je Viki Miljković priznala da je saznala da Samed dobro peva narodnjake.

-Drž' se ti ovoga, nemoj da ideš u pop – poručila je Viki Samedu iz Zenice.

Snežana Đurišić slušala je komentare sa nevericom.

-Ja ne mogu da verujem šta pričaju, ali dobro, svako ima svoje. Što se tiče akapela pevanja ja vam ne bih dala ni jednom glas. U onom takmičarskom delu ubedljivo je bio bolji, a pomalo je radio i lokalpatriotizam. Bravo Kraljevo! – poručila je Snežana.

You might also like