Sara Milivojević i Milica Trajkov – (27. 05.)

i – (27. 05.)

Saša Popović je bio mišljenja da Ceca Ražnatović nije pratila glasanje, a Dragan Stojkovič Bosanac prokomentarisao je:

-Glasala je po savesti.

Ceca nije ostala bez odgovora, pa mu se direktno obratila.

-Zato ti Brko gledaš, pa povlačiš glasove. Sučeš brkove pa razmišljaš kako ćeš da glasaš – rekla je Ceca.

Popović je potom istakao da misli da nijedna kandidatkinja nije bila za 6 glasova, ali je ipak dao glas žiriju.

Marija Šerifović je prva komentarisala nastupe, istakavši da je dala glas prvoj kandidatkinji jer joj se izuzetno dopalo njeno izvođenje prve pesme.

-Izuzetno mi se dopao tremol, rubato, onaj deo bez ritma. To je bilo pretačno i prelepo. E, onda se sve to rastroćkalo. Druga pesma je meni lično bila dosadna, ništa se nije desilo – rekla je Marija a onda uzdahnula pred komentar nastupa druge kandidatkinje.

-Ti si hrabra jedna devojka i imaš ozbiljan potencijal, kvalitete i temelje. Međutim, mislim da si malo preterala u zadatku koji si dala sama sebi. Ne znam odakle tebi sa 18 godina tako umorni vibrato. Rasteže se kao da je 6.15 ujutru a ti pevaš svadbu već 8 sati – poručila je Marija kandidatkinji i istakla da je bila bolja u prethodnom krugu takmičenja.

Na insistiranje Ane Bekute svoje glasove objasnio je Bosanac.

-Prvi deo prve pesme ti si prelepo otpevala. Verovatno te je malo adrenalin pukao, a možda je i malo jača mogla matrica da bude, pošto je melodijski siromašna, da te malo više podrži i ti bi bila savršena. A druga pesma je takva, ko je zna, zna, ko je ne zna neka cupka – objasnio je Boske glas koji je dao prvoj kandidatkinji i naglasio:

-Popović tu pesmu ne zna i njemu je dosadna. Al' kada bi on znao šta je u drugoj strofi, i u trećoj, on bi onda zavoleo i tu pesmu. Ali ne zna – dodao je Boske i potom započeo obrazlaganje glasa koji je dao drugoj takmičarki.

-Kada se uzima visina… Ovo govorim za sve, ja sam ovde da edukujem, i članove žirija – započeo je Boske obrazlaganje, koje je nasmejalo kolege u žiriju.

-Jao, jao, jao! Da li si ti naš edukator? Ma da li si ti naš učitelj? LIder? – upitala je Ceca.

Boske je nastavio i objasnio na koji način je potrebno da izvođači biraju tonalitet:

-Kada biraš tonalitet uzimaš tako da publika misli da ti možeš još pola tona gore. Ti si uzela maksimum maksimuma i ja sam mislio da je gotovo. To je jedini problem koji si imala.

Đorđu Davidu se dopao izbor pesama druge kandidatkinje, ali je imao i zamerke.

-Pesma od Kaliopi stoji uz tebe, ali je tvoje pevačko znanje malo i morala bi tu na mnogo elemenata da radiš. Trudeći se da dostigneš onaj vrisak mislim da si dosta toga prodala u pesmi i bila si na ivici toga da ti pukne grlo. Samim tim te je to koštalo i u drugoj pesmi. Biraj pesme koji ti stoje, kao u prošlom krugu. Ono „Motori“, ono ću da pamtim. Izgledala si kao neka vamp evropska žena, izašla si ovde i pocepala. Odlično! Ali ovo danas nije bilo dobro – rekao je Đorđe, i naglasio da je prva kanidatkinja bila bolja večeras, ali da i po njegovom mišljenju nije za 6 glasova.

Ceca Ražnatović pohvalila je takmičarke.

-Sarice, ti si preslatko dete, talentovana i jako si mlada. Čuje se još uvek taj amaterizam, ali što je normalno i prirodno i ti ćeš tek da sazrevaš. Drago mi je što eksperimentišeš i trudiš se da uvek budeš drugačija. I uspeva ti, evo dobila si šesticu zahvaljujući meni, naravno – rekla je Ceca i istakla da zna njenu drugu pesmu.

-Mi koji se bavimo muzikom i imamo širok repertoar. A Popović ne zna, on je direktor – dodala je Ceca, koja je drugoj kandidatkinji poručila da je talentovana.

-Ti vrcaš od energije. Ti samo što ne eksplodiraš na bini da bi nam pokazala u jednom momentu šta znaš. Ali to prosto nekad ne može. Mislim da je pesma od Kaliopi bila preteška za tebe ali zaista si se trudila – rekla je Ceca.

Završnu reč kao i obično imali su mentori.

-Dušu ste mi zadovoljili, hvala kolege – poručila je Bekuta, dok je Mili dao komentar bez komentara.

-S obzirom na Milicinu energiju, stajling, i to kako je vladala na bini ja tu ne bih ništa komentarisao. Zamolio bih jedino gledaoce na jutjubu da oni ostave komentar da li sam ja lud što mislim da je ona za šest.

Popović se umešao:

-Hajde da pitamo žiri da li je on lud – pitao je Popović, a Marija je dala upečatljiv odgovor.

-Nije to uopšte nužno loše, tako da jeste – rekla je Marija.

You might also like