Petar Krekić i Enis Todić – (13. 04.)

i – (13. 04.)

Jedini koji je glas dao Enisu u natpevavanju, bio je Đorđe David, te je Popović odlučio da prvo reč dobije upravo on i obrazloži svoje glasanje.

-Znao sam da će se veći deo žirija okrenuti ka kecu, a ja sam se odlučio za Enisa zato što mi je bio fantastičan u onome što se zove igrani deo. Sviđa mi se tvoja boja, sve što ti radiš, kakav si ti na stejdžu. Primedba za kandidata broj jedan, sa moje strane si ravan. Dominantniji si bio definitivno u natpevavanju, ali u prvom delu mi je on bio mnogo interesantniji – rekao je Đorđe.

Marija Šerifović ističe da je u poslednjem trenutku odlučila da njen glas pripadne Petru i da je po njenom mišljenju on za nijansu zvučao bolje od Enisa.

-Dobra dva kandidata, ali eto, kandidat broj jedan je pevao nekako razdraganije, svežije. Komotno može i Enis da ide dalje, ali trenutak je presudio – istakla je ona, a Ceca je dobacila:

-Lepi su vam ti trenuci, divni.

-Neka je barem kuma zadovoljna – našalila se Marija, na šta će Ceca:

-Druga kuma nije zadovoljna. Šalim se, srce mi je na mestu kad je moja kuma srećna, ja sam još srećnija.

Aleksandar Milić Mili nije štedeo reči hvale za Petrov nastup, dok je za Enisa ipak imao sitne kritike koje bi želeo da ispravi.

-Petre, ti definitivno znaš da pevaš, izgledaš odlično, fali samo da se ti uživiš u sopstvenu interpretaciju. Probaj da povežeš tu jednu priču, da to izgleda da ti uživaš, a pevanje ti je fantastično i sigurno si zaslužio glas. Enise, to pevanje koje ti pevaš, da na prvoj udariš i posle više nema glasa i još gore, sklanjaš mikrofon. To je pravo tezgaroško pevanje, imaš izgled, imaš boju, poznaješ muziku i dobar si, ali ne možeš da pevaš tako da ti glas ne traje – objasnio je Mili.

Snežana Đurišić ističe da ne dovodi u pitanje talenat oba kandidata, objašnjavajući Petru kako da još više upotpuni nastup.

-Dva dobra kandidata, to je neosporno. Samo bih kazala Petru koji je po mom mišljenju večeras izdominirao, nemoj toliko nervoze da ti se oseti, jer je to odraz nesigurnosti. Mnogo žuriš, pevaj polako i donesi taj tekst, ovako se izgubila emocija kad pevaš ovakve pesme, a tehnički si ih dobro otpevao – rekla je ona.

Iz najbolje namere, Ana Bekuta je istakla aspekte na kojima Petar mora da poradi kako bi unapredio svoj performans.

-Petre, ja sam ukapirala šta mi se kod tebe jedino ne dopada. Dobro pevaš, to ne mogu da poreknem i to je tako, ali nemaš ni jednu grimasu na licu dok pevaš. Nabacio si nekakvu masku i ja ne znam kako ti taj tekst proživljavaš. Nekad se moraš namrštiti, nasmejati, prevrnuti očima, nebitno. Ti to kod tebe popravljaj, izraz. Kada bi čovek utišao ton na televiziji i samo te gledao, ne emituješ ništa – objasnila je Bekuta, a Popović joj je postavio pitanje:

-A kad ga ne bi videli, a slušali ton? Čekaj Ana, recimo kuvaš kafu i tamo na televizoru slušaš njega?

Nakon toga, Bekuta je objasnila da smatra da je Krekić tehnički izdominirao, samo da mu fali dinamika, dok je za Enisa imala kritike što se tiče izgovaranja teksta tokom pevanja.

-Tehnički je okej, ali mora to da bude jedna slika i dinamika. Ispada da sve istim intezitetom pevaš od početka do kraja. Kad to savladaš, ti ćeš biti fenomenalan. Ovo nisu moje loše namere, naprotiv, samo želim da budeš bolji. Tebi Enise zameram izgovor teksta i to sam videla u akapela pevanju, da ne izgovaraš dobro tekst pesme. Evo, Svetlana već udara glavom o sto – pričala je Ana, na šta će Ceca:

-Ne udaram glavom o sto, nisam poludela, moja glava vredi. Popović udara u ovo zvrndalo ovde, a ti Bekuta ulaziš u analitiku tekstova, šta ti je ženo? Puštaj nas odavde.

–Pokaži mu vežbu da izgovara tekst da mu bolje izlazi glas – dodala je Bekuta.

-Ko? – pitala je Ceca ljutito.

Ti! – odgovorila joj je Ana.

-Ja da bolje izgovaram tekst? pitala je Ceca.

-On, pokaži mu vežbu – dodala je Bekuta.

Nakon toga, Ceca joj je žestoko odbrusila, a zatim zatražila pomoć od Bosanca.

-Izgovara dobro tekst, nego ste vi nagluvi. Kako ja sve čujem, a vi sad odjednom ne čujete ništa? Ajde Bosanac pričaj kao Boga te molim, ne mogu više – rekla je Ceca, na šta će Bosanac:

-Sad sam dobar, a?

-Divan si, ajde pričaj. Ne mogu, majke mi – rekla je Ceca i ustala sa stolice, a Popović je odmah reagovao:

-Ma, sedi ovde, ne možeš da ideš nigde.

-Mogu bre šta ja hoću, idu mi na nerve – odgovorila je Svetlana.

-Sedi, ja ću hvaliti Enisa. Sedi, biće ti prijatnije -našalio se Bosanac, a Ceca se nije smirivala:

-Videla sam po ishodu koliko si ga nahvalio.

Saša Popović je zatim reagovao i reč ponovo dao Ani Bekuti da dovrši šta je započela.

-Tišina, ajde Ana, nisi završila – rekao je on.

-Nemam prava da kažem to što mislim, da ukažem na greške, da bude što bolji – odgovorila je ona.

-Ana, nisi sedam emisija bila ovde. Pričaj i dalje, ljubavi naša, ajde izvoli – dodao je Popović.

-Sve sam rekla, gotovo za večeras – zaključila je Bekuta.

Dragan Stojković Bosanac rešio je da oraspoloži Cecu, te je uputio niz pohvala njenom kandidatu.

-Što se tiče Enisa, nije dovoljno rečeno. On je pristupio vrlo perpetikularno pristupio ovim pesmama večeras i hteo je da napravi jednu otmenu priču sa svojim mentorom. Međutim, izbor pesama je bio odličan, pevanje vrlo dobro, nasmejan, dinamika perfektna. Izgovor teksta vrlo razumljiv i njegova celokupna pojava kao mladog čoveka, samo treba malo vremena da se oblikuje. Prema tome, stilski si doteran i obučen, imaš lep pogled. Od svega što mi se najviše sviđa je tvoj mentor. Prema tome, Enise bravo. Nisi dobio moj glas u natpevavanju, jer ne spremate to. Što se tiče prvog kandidata, bio je dobar – rekao je Bosanac, dok su se članovi žirija osmehivali.

-Bravo Bosanac. Ovo je stvarno bilo nadahnuto, inspirativno i konstruktivno – dodao je Popović.

Viki Miljković se prvo zahvalila kolegama na tome što je Petar osvojio maksimalan broj glasova i prošao direktno dalje.

-Hvala kolegama što su glasali. Po mom mišljenju, Petar je bio fantastičan, mislim da su drage gospođe u sredini malo prestroge i ne znam zašto ne gledaju pozitivno i nasmejano, dajte malo pozitivne energije, zašto sve gledamo negativno? – pitala je Viki.

Nakon toga, Saša Popović dao je sjajnu ideju da Petar otpeva pesmu „Smej se, smej“ Miroslava Ilića, što je on i učinio.

-Smej se. Ej, znaš šta bi on trebao da peva u sledećem kolu? Od Miroslava Ilića „Smej se, smej“. Majke mi, to treba da pevaš i da vidim kako ćeš da izvedeš. Jel znaš tu pesmu? Ajde, otpevaj samo refren – rekao je Popović, a Petar je zatim oduševio svojom izvedbom čitav studio i žiri.

You might also like