Omar Džaferovski i Dino Suljić – (20. 04.)

i – (20. 04.)

Ana Bekuta je prva dobila reč i u svom izlaganju rekla je šta je sve zamerila Omaru tokom ovog pojavljivanja.

-Omare, dobar si ti pevač. Ali, ono što mi se ne dopada kod tebe, mnogo improvizuješ. Nisi mi konkretan, nedostajalo je vokala u refrenu i svašta nešto, ali si utisak popravio drugom pesmom i to mi se dopalo. Dino, ti si fenomenalan, dopalo mi se mnogo – rekla je Ana, dok se Marija odmah nadovezala:

-Odlična dva kandidata. Međutim, Omare pobedio te je Dino zbog boje glasa. Boja glasa je nešto što je najskuplje i nešto što ne može da se kupi, a ni da se menja. Tako da, u tome si bio maestralan, predivna boja, svetla, vedra. Omare, mračna energija, a Dino dođe kao leptirić i „Ćao Omare, bye“, misli o tome.

Dragan Stojković Bonsac imao je sličan stav kao Bekuta i Marija, ali je kod ova dva takmičara primetio nešto što drugi nisu.

-Omare, prva pesma mi se dopala, moram priznati. Dobro je spakovana, ima dobrih delova. Možda si izneo neubeljivo, a drugu si razvalio i meni se to dopalo. Što se tiče drugog kandidata, Marija je potpuno u pravu. Ti si dobar vokal, vedar, dobar pevač i mogao bi malo da se pomeriš od mentorke, nikako da se ispričate. Mislim da je Omar morao dobiti bar još dva glasa. Sad reci Ceco šta imaš – dodao je Boske, dok je Ceca morala da reaguje:

-Šta da kažem kad si poludeo? Potpuno si poludeo, blago rečeno.

Saša Popović je prekinuo ovu raspravu, pa je upitao takmičare da li nešto sviraju od instrumenata. Omar je rekao da je nekada svirao klavir, dok je Dino priznao da svira harmoniku, pa su to posebno pozdravili on i Bosanac kao stari harmonikaši.

-Pitao me je jednom da li bi meni Bosanac poklonio harmoniku? Ja kažem pokloniće ti sutra, a možda i malo sutra – našalio se Saša, dok je Bosanac dodao:

-Vrlo povoljno ću mu pokloniti.

Snežana je zatim svojim prizanjem isprovocirala Bosanca, koji nije mogao da veruje da je ona uradila ono što prema njegovim rečima često radi Ceca u emisji

-Mislim da ste u oficijalnom delu bili za 5:6. Ja sam dala šesti glas kandidatu broj jedan da ne bi ispalo da se svetim Đorđu. To nikad ne radim, ali mislim da si podbacio u prvoj pesmi, dok tvoj večerašnji protivnik nije nigde podbacio – kazala je Sneža, a harmonikaš je odmah besno odbrusio:

-Kako Snežo možeš da kažeš tako? Ja sam izginuo sa Cecom u vezi toga i ti sad ponovo. Što ti nisi ukinula Đorđevom kandidatu? – pitao je Bosanac.

Viki i Mili su se saglasili da je ipak Dino večeras bio bolji i da je osnovna razlika između kandidata upravo boja glasa.

-Već je dosta toga rečeno. Bravo za repertoar Omare, a složila bih se sa Marijom, dobio te je na boji glasa koja se niti uči, niti kupuje. Njegova energija je večeras bila lepršavija, sve ostalo su kolege već rekle – kazala je Viki.

-Dino, ti si to izveo fantastično svojom bojom i uvezao si ta dva doživljaja koja su totalno različita. Da ne pričam o refrenu i akapeli, bio si bez greške. Omare, ja lično ne mogu da kažem da mi se svidela prva interrpretacija, ali to što ste ti i Đorđe napravili ovde na bini i što si izveo sa pesmama, to je bilo genijalno – istakao je Mili.

Na kraju su mentori dali završne reči, dok je Đole poželeo da odbrani Omara, pa je oponirao Ani koja je rekla da prva pesma nije bila za njega.

-Kolege, hvala. Samo hoću Anu da uputim, bavimo se muzikom, pevači smo. Ovo što je Omar izveo je naša varijacija pesme Miše Kovača i dodali smo dosta svoga. Nekom se dopada, nekom se ne dopada, bili smo hrabri i otišli na ovo. Omare, nikad zadovoljniji nisam bio, nego u ovom krugu i hvala ti na tome – rekao je roker.

-Zahvaljujem se kolegama na podršci Dinu. Dino je briljirao glasom i lepotom, čestitam – zaključila je Ceca.

You might also like