Nejaz Neki Ramčevski i Sara Milivojević – (17. 06.)

i – (17. 06.)

Sudeći po reakcijama čuvene osmorke, do poslednjeg trenutka dvoumili su se oko glasova. Ipak duel se završio sa po četiri tastera za oba kandidata.

-Meni su i Nejaz i Sara u svakom prethodnom krugu u odnosu na danas bili bolji, apsolutno svaki prethodni. Ne znam šta se sada dogodilo. Da se razumemo niste vi pevali loše, niste pevali ni falš, ali niste bili nabrijani i fokusirani. Sve mi je bilo šareno i metiljavo, ne umem da objasnim. Ovo nije bila vaša puna forca- objasnila je Marija Šerifović, nakon čega se pobunila Nekijeva mentorka.

-Mislim da nisu bili egal, nije trebalo da bude četiri prema četiri. I znam da i ti Marija to ne misliš. Marija, ti si neko ko čuje ko koliku vokalnu tehniku ima, ko barata glasom i ko ima kakav glas- dobacila je Viki, međutim Šerifovićeva se i dalje držala svog stava.

-Šta će biti sledeće subote sa ovom ženom?! Ja mogu sve što hoću, ako baš moram da dam prednost onda je dajem Nekiju i to je to. Ali moglo je bolje i ostavite me na miru odmah!- odbrusila je Marija.

Ipak, Viki Miljković i dalje nije bila zadovoljna Marijinim mišljenjem te se rasprava nastavila, a Saša Popović je tvrdio da je Šerifovićeva ovoga puta potpuno realna.

-Govorim ono što mislim uvek za razliku od mnogih kalkulatora i to će tako biti. Kalkulisala bih da je bilo pet prema pet, ovako ne dajem, nisu bili dobri! Je l' ste vi normalni?! Ovo je besmisleno- nastavila je Marija.

Za razliku od koleginice, Dragan Stojković Bosanac tvrdio je da problem leži u drugim stvarima

-Evo šta je problem. Prva pesma Šabana Bajramovića, pričam o prvom kandidatu- počeo je izlaganje Boske, ali Violetine upadice ponovo su izrevoltirale Mariju.

-Ljudi prestanite da stvarate pritisak! Čemu pritsci?! Viki od kada je krenula ova diskusija odjednom je od jedne prelepe atmosfere u studiju, odličnog odnosa među žirijem došlo do panike. Ti si bolesna, idi u Hitnu pomoć i traži neurologa- ustala je Mara vidno izrevoltirana.

Na samom kraju, Stojković je uspeo da se izbori za reč te je izneo niz kritika na račun oba takmičara.

-Ja moram ovo da kažem zbog svog kredibiliteta, ali i kredibiliteta Ane Bekute, ovo nema veze sa životom, od intonacije do ritmike. Neću da rušim svoje muzičko uvo i znanje, vi ste meni svi isti, slični, kako god. Ne upuštajte se u eksperimente u ovom krugu- objasnio je Bosanac, a Bekuta je odmah stala u zaštitu svoje takmičarke tvrdeći da je pevala čisto.

Osim Cece, Đorđa i Milija, Snežana Đurišić dala je glas i jednom i drugom kandidatu ne želeći da ulazi u detaljnu analizu njihovog izvođenja iako se usaglasila sa dosadašnjim mišljenjem kolega.

I Mili je poput Snežane glasao za oba takmičara kako bi ih sačuvao u ovom krugu i dao im šansu da se za opstanak u takmičenju bore u baražu.

-Mislim da je ovo i više nego realan rezultat. Nejaze, ti si dobar pevač, ja to ponavljam jer svi koji su došli do ovog kruga su dobri pevači, ali bilo kakvo nazadovanje u ovoj fazi ja neću da podržim. Na obe pesme si nazadodvao u odnosu na Nejaza na kog smo navikli. To može da te košta polufinala, jedini krivac si ti. Što se Sare tiče, nije bilo toliko grešaka, ali ti si do sada prolazila na nešto specifično i novo, ali ovoga puta je ta Sara falila. Ali bih svakako Sari dao prednost- rekao je Milić.

Kako se Bosanac pobunio protiv kolega koji ostaju u baražu sa svojim takmičarima, Đorđe David koji se pronašao u tome kolegi je odmah poručio:

-Mi imamo uticaj na Popovića koliko i kišna glista. On je čovek koji isključivo sam odlučuje u baražu, a na tome smo insistirali i Marija i ja jer je ranije bila ozbiljna pijaca u baražima. Da se to ne bi dešavalo, Saša to radi na način na koji on smatra da to treba-istakao je roker, a za razliku od Milija priznao da bi pre prednost dao Violetinom kandidatu.

Kako pravila nalažu na samom kraju, nakon mišljenja kolega, svoj stav izneli su i mentori, a Popović je reč dao prvo Violeti.

-Sigurno znam da je Nejaz mnogo produktivniji za produkciju i da će doneti mnogo više koji su razvalili pevački, urlikali i prevrtali se. A vi radite šta hoćete. Saro, meni si bila slatka- zaključila je pevačica, ali ni to nije moglo da prođe bez rasprave te je u sukob ušla sa Bosancem i Milijem gde je svako branio svoj stav.

Da o ukusima ne treba raspravljati potvrdila je Ana Bekuta koja je želela da prekine svađu svojih kolega.

-Večeras nisam čula nijedan argument i to se odnosi na oba takmičara. Taksativno niko nije nabrojao gde su bili loši. Svi pričaju paušalno. Saro bila si divna i nastavi tako u baražu- poručila je ponosna mentorka.

You might also like