Velsan Zulović i Nejaz Neki Ramčevski – (29. 04.)

i – (29. 04.)

Prvi kandidat pevao je Harisove „Pariške kapije“ i „Čija li si“ Muharema Serbezovskog, dok je drugi takmičar izveo „Amalipe“ od Zvonka Demirovića i „Da ili ne“ od „Monkey & Snake“.

-Nejaze, dobio si 6 glasova. U 5. krugu žreb izvlači parove ali mislim da će ti par biti takmičar koji te prati u bekstejdžu – rekao je Saša Popović misleći na Danijela Ajetovića koji je bio u studiju, a onda se obratio prvom kandidatu:

-Što se tiče Velsana, ovde imamo jedan problem dečko je pevao obe spore pesme. Da sam video ova spisak morali biste da menjate pesmu. Govorim to zbg jedne druge stvari, jer ako pređemo preko ovoga svaki član žirija ima pravo da to uradi, a to nije u redu – istakao je Popović, što je izazvalo negodovanje njegovog mentora. Prva je ipak dobila reč Marija Šerifović da obrazloži svoje glasove.

-Zaista sam se dvoumiula. Prvi kandidat je bio dobar u prvoj pesmi, druga mi se nije svidela. Isto tako i kod drugog kandidata. Prva pesma je bila zategnuta, sve kako treba, drugu pesmu si pevao kao da je balada a ne brza pesma – rekla je Marija a Saša je upitao zašto je onda glasala za njih.

-Zbog prve pesme a i zato što mislim da im je mesto u sledećem krugu – naglasila je Marija.

Ceci Ražnatović se naprotiv dopalo izvođenje druge pesme prvog kandidata.

-Meni se baš dopalo što si pevao Muharemovu pesmu kao Luis. Jako lepo izgledaš, vidi se da si se potrudio, apsolutno imaš glas od mene čist kao suza – rekla je Ceca dok joj se kod drugog kanidata dopala prva numera u kojoj je pokazao puno emocije.

Ana Bekuta je zamerila prvom takmičaru što nije malo više otvorio usta kod izvođenja vokala, dok je drugu pesmu pevao malo kao Muharem malo kao Luis.

-Snašao si se, nije bilo falša, bio si u ritmu – rekla je Bekuta i potom se obratila drugom kandidatu:

-Glasala sam za tebe zbog prve pesme koju si izveo fantastično, druga ti nije išla nikako. Prosto kratke note kad treba da ubijaju ne izlaze. To se i meni nekad desi.

I Snežana Đurišić imala je nešto drugačije mišljenje o pevanju prvog kanididata od ostalih članova žirija.

-Meni se jedino nije dopalo kako si pevao prvu pesmu. Svima se dopalo, meni nije. Po mom mišljenju kasnio si, stalno se nešto vuklo – rekla je Snežana a drugom takmičaru poručila da drugu pesmu bolje da nije ni pevao:

-Prvu pesmu otpevao si savršeno. Ova druga mogla je i da ne bude, što bi rekao Bosanac.

Aleksandar MIlić Mili imao je sično mišljenje kao i Marija Šerifović, a drugom kandidatu je poručio:

-Otpevao si tačno ali to jednostavno nije pesma za tebe.

Dragan Stojković Bosanac bio je mišljenja da je bilo malo neraspevanosti.

-Mene je zadivila tvoja interpretacija na drugoj pesmi. Krenuo si kao Luis pa si počeo da pevaš svojim glasoml To je muzička estetika i jedna kultura pevanja prilagođena ovoj sceni i načinu takmičenja, i pokazivanju u 2 minuta šta sve ti možeš. Ja ti čestitam – rekao je Bosanac i potom se obratio drugom takmičaru.

-Prva pesma je bila iz tvog miljea i to je bilo fantaastično, druga pesma nije valjala ništa. Ali dao sam glas jer si u jednom od prethodnih krugova povredio sevdalinku i skaradio nešto što je tradicija. Nivo tvog muzičkog izražavanja je na jako niskom nivou. Ti pevaš romske pesme i balade, sa sada si se otkrio da ti ne leže ni ritmičke numere. Ali prva pesma je bila savršenstvo – poručio je Bosanac.

Završnu reč imali su kao i obično mentori. Đorđe David je istakao koliko je njegov kandidat napredovao.

-On je bio polumutav na početku takmičenja. Pomak je ogroman – rekao je Đorđe koji takođe misli da je takmičar imao nešto grešaka, a obećao je da će u sledećem krugu izvesti obe brze pesme zbog večeras upućenih primedbi.

You might also like