Nejra i Eki Prošić i Jasmin Alievski – (04. 03.)

i – (04. 03.)

Đorđe je prvi otkrio da je njegov kandiat dao Mariji neko srce.

-Vidi, o ovome ćemo da razgovaramo ti i ja– poručio je mentor svom kanidadatu, a Sale je ponovio naziv pesme koju je takmičar izvodio:

-Srce nije kamen.

Ceci je imala pritužbe na Milija u vezi sa glasanjem jer joj je Mili rekao kako nisu zaslužili po 6 glasova, a na njeno pitanje zašto im je onda dao glas Mili je objasnio da to čini kako bi se oslobodio :

-Mislim da oni nisu za 6 jer imaju mnogo falševa oko kojih se mi stalno raspravljamo.

Saši se nije nimalo dopalo Milijevo objašnjenje:

-Ovo je ponižavajuće što pričate. Ceca je milion puta rekla da se i nama pevačima na nastupu dese falševi. Gledaš ukupan njihov nastup, toliko su sugestivni bili. Ubedljivi su bili.

Mili se nije slagao i objašnjavao da nije baš tako a bilo je poređenja sa prethodnim glasanjima.

-Dao sam im glas samo zato što su bili življi od onih kandidataod Viki. Ponudili su nešto – tvrdio je Mili.

Ceca je na to burno reagovala:

-Šta pričaš, Vikijev kandidat je digao čitavu publiku.

Polemiku je morao da preseče Popović i dao reč Ceci.

-Naravno da su kandidat i jedan i dva za dve šestice. Vi ste bili sjajni – rekla je Ceca. Sa njom se složili i Viki, a Mili je dodavao da je potrebno da se oslobodi baraž.

Snežana je bila kategorična:

–Ubedljivo najbolji večeras – rekla je Snežana, a Bekuta se složila da su kandidati bili odlični.

Bosanac je imao svoje viđenje:

-Složio bih se sa Milijem donekle, a složio bih se i da su bili za 6. Zašto nisu bili? Prvih dva su bili zato što su iz Bosne. Šalim se, odlično ste odradili… To je bilo dobro jako, bili ste pokretni, ubedljivi. A što se tiče falševa, tačno je Mili u pravu za drugg kandidata. „Srce nije kamen“ svaki put u ponavljanjima je bio falš. Kamen, kamen, kad si se vratio pobegao si iz intonacije. Očito si se stresao. ZAto sam i glasao za tebe, jer ja volim kada neko peva falš a zna da je loše otpevao pa se popravi. Zato sam te nagradio. Prema tome valja ‘mret, valja pravo govoriti, zato Popoviću, skoncentriši se i slušaj malo, nemoj samo da gledaš u tu sliku tamo – rekao je Boske.

Saša je i slušao sa nevericom njegov komentar:

-Toliko su bili sugestivni, pa gledaš ga da l zna da peva, da l zna da se ponaša – negodovao je Saša, a Boske je dodao da se kaje što je svima dao glas, jer drugi takmičar nastupa već 7 godina.

-Duet je prvi put, a tebi ću, zamo se, doći ako treba i na svadbu – naglasio je Boske.

Jasmin Alievski je inače pekao zanat na velikoj Grandovoj sceni.

-Stvarno je toliko napredovao da je on po meni najbolji kandidat iz Makedonije – rekao je Saša.

Kadidatov mentor je opravdao njegovo izvođenje:

-Imam jedno opravdanje vrlo ozbiljno, čovek ima trenutno 38,5 temperaturu. Meni je još draže jer je prvu pesmu potresno dobro otpevao… Samo da kažem, testiran je, koronu nema – rekao je između ostalog Đorđe, a Saša je uzeo toplomer u ruke.

-Samo da vidimo da li ima 38,5 ? – upitao je Popović i istresao toplomer, pa se pristupilo merenju temperature kandidatu.

-Slučajno sam poneo toplomer zato što sam ja malo bolestan – obajsnio je Saša.

Takmičar je priznao da je popio antibiotik i paracetamol, pa je Ceca izazvala sumnju u mogući rezultat.

-Čovek je popio paracetamol, to je oborilo temperaturu.

Delovalo je da je Marija najviše bila zapanjena medicinskom kontrolom koja se odvijala na sceni.

-Šta sada treba da radimo 5 minuta – pitala je Marija.

Đole je nastavio sa konstruktivnom kritikom takmičarevog nastupa.

-Molio bih te najlepše da ubuduće nemamo više nikada raspravu, pošto znate da imamo situacije da oni sve najbolje znaju. Da ne dolazim više nikad u situaciju da gubim glas objašnjavjući ti da si potpuno u pogrešnom načinu razmišljanja, Kao što vidiš, to je to gde treba da ideš. To gde si se isfalširao u pevačkim deonicama je stvar koju dajem isključivo za temperaturu – obratio se mentor svom kandidatu, a pohvalio je i napredak muškog dela prvog kandidata.

Saša je opisao kako je duet Nejre i Ekija bio izuzetno muzikalan, pamteći ih kada su se prvi put pojavili na audiciji u Tuzli, a ond ase Marija obratila svojim kandidatima.

-Rekla bih da ste bili bolji nego u prethodnom krugu, što nam negde jeste i namera. Neću deliti sa publiko i žirijem sve naše priče i kako na vašim nastupima radimo. Izuzetno ste poslušni i nadam se da će to tako da ostane do juna meseca, ako me razumete – rekla je Marija.

Sale je primetio da je Mili ljubomoran na neke Marijine kandidate.

-Ovo je za redom gde Mili ima problem da njima da glas, a nikada ne mogu da čujem do kraja zašto – rekla je Marija, na šta je Mili odgovorio:

-Njihovo pevanje i prošli i ovaj put bilo je potpuno isto. Nisu složeni glasovi. Tvoja namera je bila savršena ali je mnogo bilo falševa. Dao sam im glas jer su bili puni energije – rekao je Mili.

Marija se obratila Saši:

-Jel ti shvataš ko sluša i ko ocenjuje kandidate – pitala je Marija Popovića.

-Čuo sam i zabezeknut sam – rekao je Saša, a pošto je uzeo toplomer od kandidata pročitao je rezultat:

-Samo da kažem, 37,8 – saopštio je Popović rezultat merenjatemperature drugo kandidatu, a potom su usledili nastupi takmičara koji su otišli u baraž.

You might also like