Igor Juričko i Alen Skopljak – (01. 04.)

i – (01. 04.)

Momci su dali sve od sebe da pokažu svoj talenat, dok je takmičar broj jedan imao još veći motiv jer je vraćen u takmičenje nakon ispadanja. Kako je duel odmicao oni su se i više opustili, a pobedu je odneo Alen koji je osvojio maksimalan broj glasova, dok ćemo Igora gledati u baražu, njega je žiri nagradio sa četiri glasa.

Odmah nakon nastupa, Saša je objasnio zbog čega je Igora vratio u takmičenje, a i sam kandidat se složio sa mišljenjem kreativnog direktora Granda.

-Igora sam vratio zato što u Hrvatskoj, ne da se slušaju narodnjaci, nego se i pevaju i to mnogo vas koji živite tamo pevate narodnjake. Imali smo jednu polemiku da li narodnjaci treba da pevaju u velikim halama i dvoranama u Hrvatskoj, evo Igore ti kaži šta misliš – rekao je Saša, a takmičar je odmah odgovorio:

-Mislite na ove zabrane? To su gluposti zaista, kod mene u Pitomači se sluša čista narodna muzika, nikakav turbo-folk.

Nakon ovog razgovora, žiri je dao svoje komentare, pa je obrazložio raspodelu glasova u ovom duelu.

-Juričko, ja sam ti dala glas zbog prve pesme, imaš lepu boju glasa, druga pesma ti je bila niska. Što se Alena tiče, dobar si, ali si mi bio bolji u prošlom krugu, ne znam zašto. Nemoj da odstupaš od prošlog kruga i ne popuštaj – rekala je Ana.

Kako je Snežana pre snimanja emisije prisustvovala je probi, otrkila je da je Igor tada bolje pevao tada, nego sada kada su se upalile kamere.

-Ja ću dematovati Igora, bila sam na probi i tada si drugu pesmu otpevao bez falša, a sada se nisi sastavio. To je adrenalin koji je normalan kada stanete na pozornicu nego kada ste opušteni. Dok je kandidat broj dva bio odličan – kazala je Snežana.

Mili i Ceca su zajedno dali svoje mišljene pa su rekli da je kandidat broj jedan bio dobar, a takmičar broj dva odličan.

-Samo moram da kažem da je meni Igor bio odličan i sve greške ne pripisujem tebi, nego Bosancu. On svakom kandidatu da više 20 godina. Znači, ako imaš 30. pevao si kao da imaš 50. godina, tako da ako tako nastaviš sa njim blizu si penzije – dodao je Mili koji je priznao da mu se sviđa odelo takmičara broj dva pa je morao da izađe na scenu i da ga proba.

-Kandidat broj dva je za mene večeras pobedio energijom, imao si više volje sladak si na sceni. Broj jedan umorno si delovao, kad budeš bio u baražu pocepaj to – rekao je Đođe, dok se Viki složila sa njim.

Na kraju su mentori dali svoj sud, a Bosanac je otkrio svima da se njegov takmilčar nije pojavljivao na probama i da mu je dva sata pre emisije poslao pesme koje će pevati.

-Juričko, ubijaš te tezge tamo pa baš te briga. Kad bi ti bar jednom došao kod mene da vidiš gde živim bar, ti bi pevao kao slavuj. Ja tvrdim da si ti najbolji pevač narodne muzike u Hrvatkoj imaš triler, boju glasa i neku razdraganost. Kažeš da treba da se podigne pesma za pola tona, diži, radi šta hoćeš ja se neću mešati i ne pravdam se. Pozivam te javno dođi bar na jednu probu i nemoj mi dva sata pre pevanja slati odlučene pesme koje ćeš pevati, molim te eto. On je autentičan i pokazao je kako peva bez pomoći. Kada bi jednom probao on bi pobedio i evo tebi aplauz od Bosanca. Radi toliko da ga ne možeš nahvatati, eto koliko ne vole nardonjake u Hrvatskoj, ne može da živi od tezgi – kazao je harmonikaš.

Marija je ostaka šokirana kad je čula da Igor nije dolazio na probe, a onda je imala i poruku za svog takmičara Alena.

-Ja ne mogu da verujem da neko ima takvu šansu, a da je ne iskoristi. Broj dva sve što smo se dogovorili ti si uradio, ja sam zadovoljna, hvala žiriju i idemo jako i hrabro dalje – zaključila je Marija.

You might also like