Harun Ćostović i Lidija Matić – (18. 02.)

i – (18. 02.)

Prva je komentarisala kandidate Ceca. Prvom takmičaru poručila je da se još malo doradi pa da stigne Nermina Handžića, pobednika prošle sezone, s obzirom da su obojica iz istog mesta, a potom je takmičarki poručila:

-Lutko, ti si mene razveselila. Ta energija u glasu. Veselo, poletnost, bravo!

-Kada si već pomenula pobednika, kako se zove naš ? – upitao je iznenada Sale Cecu, a Bosanac je dobacivao pogrešno ime

-Bože, Nerminčića da ne znam, jesi li ti bre normalan? Obožavam ga – rekla je Ceca Popoviću.

Sale ipak nije bio zadovoljan odgovorom.

-Zašto ti Viki šapućeš? – skrenuo je pažnju Saša članici žirija.

-Nisam šaputala, kako pališ vatru? – pobunila se Viki.

I ona i Ceca su negirale šaputanje, a Sale je naglasio:

-Čućemo na snimku, mi sve čujemo. Kako se preziva?

-Zna Ceca mnogo bolje nego što vi mislite, ne sekirajte se – rekla je.

Sledeća je iznela svoje mišljenje Bekuta, koja je započela sa kritikom prvog takmičara.

-Prva pesma je bila dobra ali sam mudro sačekala drugu i shvatila sam da nisi za glas, bar ne moj, a dobio si 4 glas. Imaš lepu boju i osećaj za muziku – rekla je Ana i potom istakla sjajan nastup druge kandidatkinje.

Mili je pohvalio nastupe oba kandidata, a Bosanac je obrazložio svoje glasove:

-Hajrune bio si ti dobar, bio si malo nedovršen ali meni to nije smetalo zato što ti imaš u sebi zdravu boju glasa. Čini mi se da je malo falilo pola tona gore-dole. Da je bilo više u „Nazdravite drugovi“ bilo bi bomba. Što se tiče Lidije, drago mi je što je moja Ljubljana propevala i što Slovenija ide krupnim koracima ka narodnjacima, tako da je to lepo čuti. Divno si pevala. Početak pesme od Ilde Šaulić nije bio dobar ali to nikome nije smetalo da ti dobiješ 6 glasova. Bravo!

Đoleta je interesovalo da li su kanddatkinjini roditelji Slovenci, na šta je ona odgovorila potvrdno, nakon čega je Đole istakao kako se uvek može doći do uspeha kada kandidat ima volju i želju za tim. Prvom kandidatu je poručio:

-Upucao si me emotivno sa prvom pesmom. Vratilo me je u neka vremena kd sam bio mlad, kad je postojala SFRJ. Podsetio si meporodice koju više nemam.

Viki je naglasila da prvi takmičar ima lepu boju glasa ali da mu nedostaje iskustvo, a onda priznala pod kakvim se pritiskom našla.

-Ti si iz Tešnja a odatle ima nekog ko je meni ovde seo na glavu da ti dam glas. Hiljadu poruka sam dobila i morala sam da ti dam glas, što sam učinila od srca – priznala je Viki i poželela takmičaru sreću u baražu.

Sve je zanimalo ko je Viki seo na glavu, a odgovor je bio očekivan:

-Nermin, ko bi drugi.

Viki je potom iznela i komplimente za nastup druge takmičarke, a Đole je dodao u svom stilu, na slovenačkom jeziku, ostavši dosledan da govori na jeziku odakle su takmičari:

-Lep pozdrav za Ljubljance!

Završnu reč imali su mentori.

-Za dečka koji se ne bavi ovim poslom i nigde ne peva niti radi, ti si odličan bio. To može i još bolje, ima tu i straha i treme, imaš lepu boju, lepe ukrase. Direktor će odlučiti, ali ja lično mislim da je tebi mesto u nastavku takmičenja – rekla je Marija branivši svog kandidata.

Snežana se izvinula što će prokomentarisati kandidata iz drugog tima, što inače nema običaj da radi.

-Ovaj dečko je otpevao pesmu koja je bila veliki hit onda kada on nije bio ni u planu da se rodi. Stvarno ti čestitam što si imao i volje i snage da to učiniš i sasvim si lepo to uradio. Što se tiče Lidije, idemo dalje onako kako možemo i ti i ja – poručila je Snežana.

You might also like