Dženan Rakić i Nikolina Milosavljević – (12. 05.)

i – (12. 05.)

Prvi je svoj sud o takmičarima izneo Dragan Stojković Bosanac koji je pohvalio „standardno“ izvođenje prvog kanidadata i dao mu predlog.

-Najbolji si bio u onom delu Cecine pesme kod koleginice. Možda bi mogao da se okušaš u izvođenju Cecinih pesama, to bi bilo vrlo zanimljivo tebe čuti – rekao je Bosanac naglasivši da je njegovo pevanje postalo pomalo monotono i dosadno.

-Lepa je ta tvoja laga dole, ali da bi nešto bilo lepo dole, nešto mora i gore, pa da još lepše bude – rekao je Bosanac, a takmičar mu se zahvalio dubokim glasom.

Takmičarki je poručio da je imala dosta falša, a obrazložio je i svojeglasanje:

-U jednom neformalnom razgovoru Ceca mi je rekla: „Boske, ti najbolje glasaš, samo reži!“. Tako da nisi prošla. Ima kod tebe štofa, jako si talenotvana, ali je tvoje pevanje „jako prljavo“ – rekao je Bosanac.

Ana Bekuta pohvalila je kandidata, rekavši da mu se dopadaju njegovi nastupi, pa se obratila takmičarki:

-Verujem da ćeš napraviti najbolji posao od svih ovih pevača koji se takmiče, jer imaš to nešto. Nije ti pevanje najbolja strana, ali imaš taj neki kontakt, osmeh. Poradi malo, ne pevaj tako „prljavo“. Malo te je pokvarila kafana. Vodi računa, uvek budi čista – poručila je Ana kandidatkinji, a Ceca Ražnatović se uključila:

-Svi smo mi počeli na Milanskoj skali, pa nemoj da te kvari kafana, znaš – prokomentarisala je Ceca ironično.

Bekuta je reagovala:

-Nije to do kafane. Ja i u kafani pevam čisto, i u Sava centru. Napravićeš posao samo ako se vratiš čistoti pevanja – rekla je Bekuta.

Viki Miljković je bila zbunjena:

-Bože, svašta napričaše. Dženane, ti si fenomenalan. Ja ne znam koji izbor pesama tebi treba jer ti si fenomenalan! Pa ti imaš boju od milion dolara! Ti kad staneš kao pojava ti pleniš, i to je ono što tražimo. PO mom mišljenju ne da si ozbiljan favorit za najviše ciljeve u ovom takmičenju nego mislim da ove godine imamo mnogo dobrih rok i pop pevača. Nekako su nam narodnjaci malo utanjili… Koliko si dobar… – govorila je Viki, a Saša Popović ju je prekinuo.

-Koliko ga hvališ, već 5 minuta – pitao je Saša Violetu.

Takmičar se zahvalio, a Viki se pobunila i obratila Saletu:

-Ti samo zineš kada ja govorim, a kada govori ova desna strana ćutiš kao zaliven – pobunila se Viki.

Usledila je debata između njih dvoje, koja je završena time što je Viki okarakterisala to što je drugoj takmičarki dat mali broj glasova sramotom.

Glasove je objasnila Marija Šerifović, obrativši se takmičarki:

-Bila si mi bolja u prethdnom krugu, milsim da je problematika izbor pesama. Pesme koje biraš sa manama koje imaš, morate da pronalazite pesme u kojima će to da se što manje vidi – rekla je Marija apstrofirajući pesmu „Aj vino vino“ od Zlate Petrović koju je takmičarka izvela na sceni, dok je prvom takmičaru zamerila slične stvari kao i Bosanac:

-Čime ćeš ti da me iznenadiš. Već peti put slušam isti fazon, istu temu, neću da kažem istu pesmu – rekla je Marija.

Ceca i Đorđe su se pobunili.

-Standardno dobri, šta će da izmisle – rekla je Ceca i naglasila:

-Moji kandidati pevaju i zabavnjake, i narodnjake, i teške narodnjake… – rekla je Ceca, a Đole je dodao:

-To je ta boja. Masimo ne može da peva Bebeka. Stojnić ne može da peva Zdravka Čolića! To je ta boja! Over! – rekao je Đorđe.

Marija je ostala bez teksta:

-Onda ja nemam ni za šta da glasam.

Popovića je zanimalo šta bi kanididat trebalo da peva, a da zvuči drugačije.

Posle nekoliko prekidanja Marija je došla do reči:

-Samo pitam čime će on da fascinira žiri! Peti je krug, mora se pronaći nešto po čemu će neko postati malkice drugačiji. Da ne dođeš u šesti, sedmi osmi krug gde ti je i mesto, a da bude sve isto – rekla je između ostalog Marija.

Aleksandar Milić Mili se javio za reč:

-Ja ću da vam kažem šta treba Dženan da peva! Tačno ovo što je otpevao! Jedino u čemu je greška jeste što ima izrazito krupan glas i njemu treba da se pojačaju matrice da bi izneo svoj glas.

Popović je priznao da je utišao matricu u studiju, ali je i naglasio da je Dženan sve otpevao kako treba, dok je Bosanac intervenisao na račun Milijevog izlaganja.

-Ostanimo na nivou muzičke terminologije, on nema krupan več izrazito dubok glas,“ tembr“. Ima „tembr“ – rekao je Boske.

Na kraju je Snežana Đurišić presudila.

-Ovo je razgovor gluvih, dali ste dečku 6 glasova, ubiste ga od kritike – rekla je Snežana i dodala:

-Ti imaš takvu boju glasa i takav šarm na ovoj pozornicu i, baš te briga šta ćeš da pevaš. Čestitam ti – rekla je Snežana prvom takmičaru i uputila savet kandidatkinji:

-Nikolina, ti si rođena za pozornicu, takav utisak odaješ. Samo malo da poradiš što se tiče pevanja.

Završnu reč imali su mentori.

-Bosanac ne razume tu prvu pesmu. Zato smo Mili i ja teolozi, a Bosanac je geolog – rekao je Đorđe, dok je Ceca poželela sreću svojoj kandidatkinji u baražu.

Za kraj je kandidat pripremio iznenađenje, poklonio je slike Đorđa Davida i Marije Šerifović, koje je nacrtao jedan umetnik iz Bihaća.

You might also like