Branka Sokolovska i Marija Previšić – (25. 03.)

i – (25. 03.)

Nešto bolje je prošla druga takmičarka koju je pripremao Dragan Stojković Bosanac koja je u poslednjem trenutku uspela da prikupi 4 glasa i tako obezbedi mesto u neizvesnom baražu. Ona se na sceni u trećem krugu predstavila pesmama „Kao moja mati“ od Zdravka Čolića i „Daj šta daš“ od Jelen Rozge.

Prva se javila za reč Marija Šerifović koja je istakla da je dala blagu prednost drugoj kandiadtkinji.

-Sve skupa molila sam boga da se ovo što pre završi. Jedan haos, sklad nesklada, tok energije je stao kao matriks. Baš se nešto loše dogodilo. Branka, to je bio zločin šta si uradila pesmi. Kandidatkinja broj dva, prva pesma je bila lepa, u drugoj se nisi složila i to su pesme koje subjektivno traju 7 minuta! Nikako da se završe. To je sve jedna ravna situacija. Generalno ovo je bio jedan par koji nije bio ugodan i prijatan – iznela je svoje mišljenje Marija.

Ceca Ražnatović je istakla da prva takmičarka nije zaslužila samo dva glasa i pitala se da li je to greška u glasanju.

-Imali smo mi i prethodne kandidate koji su puno grešili pa smo im davali šansu za – rekla je Ceca.

Njeno izlaganje Marija je prekinula naglasivši da se i jednom njenom kandidatu isto to dogodilo pa da nije ništa komentarisala. Ceca je rekla da joj je žao što se takve stvari dešavaju i složila se sa Marijinim mišljenjem i nije imala ništa da doda.

Druga pesma prve kandidatkinje dopala se Đorđu Davidu zbog čega joj je dao svoj glas.

-Tu si mi nešto živnula. Smatram da ti je trebalo dati šansu da ideš u baraž jer druga kandidatkinja kako je peval ai kretala se na sceni nigde se nije pomerila od nastupa u drugom krugu. To što si ti uradila, to je školska priredba. Šokiran sam glasanjem, mislim da je ‘ladno trebalo da se da treći glas prvoj kandidatkinji – rekao je Đorđe.

Snežana Đurišić se složila sa Cecom i Đorđem, ali je istakla da ni jedna ni druga takmičarka nisu zadovoljile kriterijume trećeg kruga takmičenja.

Marija je negodovala, pa se Viki MIljković umešala u debatu:

-Ti si prva Marija pravila problem, zašto se sad pitaš, ti si odavde skakala kada tvoj kandidat nije dobio tri glasa – rekla joj je Viki, na šta Marija nije ostala nema:

-Ali moj kandidat nije pevao za ispadanje što se u emisiji čulo.

Snežana je uspela da dođe do reči istakavši da kod prve takmičarke nastup nije bio uopšte dobar, dok je kod druge pohvalila izvođenje prve pesme.

-Ali je zato druga pesma bila totalni promašaj – rekla je Snežana i upitala zašto se takmičarke odlučuju da izvode pesme Zdravka Čolića kada ima toliko pesama ženskih vokala.

Ana Bekuta prepoznala je da se Branka profesionalno bavi muzikom pa joj je dala konstruktivnu kritiku.

-Nisi naučila da razdvojiš kako ide narodna a kako se peva zabavna miuzika. Tako smo videli odnosno čula sam da u pesmi „Ime moje“ koristiš previše narodnjačkih ukrasa koji tu ne idu nikako. NIje bio koncentracije. I druga pesma je na isti fazon otpevana – rekla je Bekuta i potom pohvalila nastup druge takmičarke.

Da su oba nastupa bila loša smatrao je i Aleksandar Milić Mili.

-Apsolutno se ne slažem da mi imamo neka tri set-apa. Možemo nekog da izbacimo, da ga pošaljemo u baraž ili da direktno prođe. Mi moramo sva tri set-apa da koristimo. To što mi stavljamo pod tragediju kad neko ispadne, to znači da smi mi izravnali njega sa nekim ko je sebi obezbedio baraž. Meni je to nepravedno – naglasio je Mili i rekao da misli da treba i da izbaciju kandidate.

-Ovo je takmičenje, ispao si, idi kući – poručio je Mili.

Kao i obično završnu reč imali su mentori. Dragan Stojković Bosanac odgovorio je na Snežaninu primedbu o izboru pesama:

-Zašto je izabrala prvu pesmu od Zdravka Čolića. Ima milion primera. Evo jedan: „Mila majko, šalji me navodu“ peva je Himzo Polovina i to je bila hit pesma u to vreme i danas se peva. Da li je to predrasuda ili nije, bitno je da si ti to donela i otpevala i to je okej – rekao je Bosanac i poželeo sreću svojoj takmičarki u baražu.

Mentor kandidatkinje koja je ispala Viki Miljković složila se da nastup nije bio dobar:

-Evidentno je da se desio pad energije. Branki sam govorila i na probi da zgazi malo i da energiju, to mora da postoji što prodire do publike, ali to se nije desilo večeras. Ali mislim da Branka nije zaslućila samo 2 glasa – poručila je Viki.

You might also like