Almija Krdžalić i Rajo Simonović – (11. 02.)

i – (11. 02.)

Ni njihovi nastupi nisu očarali žiri, Almija je dobila 3, a Rajo 4 glasa žirija i oboje su otišli u . Ceca je prva prokomentarisala odluku žirija.

-Što se Almije tiče, ti si dušo ozbiljan potencijal, samo malo da obratiš pažnju na visine. Ali ti si jako mlada, još se formiraš. Mislim da ćeš mnogo napredovati ako prođeš u sledeći krug. Meni se to jako sviđalo, izabrala si super pesme. Razveselila si me, bilo je veselo, pozitivno – rekla je Ceca i obratila se drugom kandidatu:

-Meni je to bilo kulturno, fino i pitko za uši. Ti si se sredio i spremio za ovaj nastup. Uživala sam apsolutno i oboje ste mi bili super.

Marija je objasnila zašto je dala drugom kandidatu glas:

-Dopala i se prva pesma, ali u drugoj si se pokvario. Ostao si energetski u baladi. Ne bih ni glasala, nego Ceca me roknula laktom u rebra i odlučila sam da dam prednost tebi – rekla je Marija i naglasila da se slaže sa Cecinim mišljenjem u vezi sa prvom kandidatkinjom:

-Mislim da ti je pesma bila malo visoka, da je trebalo da ide pola tona dole.

Almija je objasnila da je probala da izvede pesmu pola tona povišenu, što je zapanjilo Mariju.

-Ali nije poenta da pevaš što više, već kako to zvuči. Je l' prijatno, je l' uznemirava. Nisi ti bila loša, taman imate ovoliko glasova koliko zaslužujete – objasnila je Marija.

Bekuta je bila iznenađena tonalitetom Almijinog pevanja.

-Sve vreme kao da ne čuješ matricu, sve vreme si niska, za nekih četvrt tona koji bole. Preslušaćeš snimak pa će ti biti jasno o čemu pričam. Inače ti imaš, što kaže Svetlana, potencijala. Ima tu štofa, slatkog trilera, svega pomalo ali nogo rada treba da se to napravi. Za početak da se pravilno uđe u intonaciju – rekla je Ana i potom dala komentar za Rajin nastup:

-Glas samo zbog prve pesme. Ne znam šta ćeš sa ovim „Ruzmarinom“ u baražu.

Mili je istakao da je dao glas prvoj kandidatkinji kako bi je spasao od ispadanja.

-U poslednjem momentu sam ti dao glas kako ne bi ispala. Meni se mnogo svidelo što ti imaš ogromnu snagu u glasu. Ali vi niste uspeli da je ukrotite. Ti gruneš toliko da ispadaju šrafovi iz zvučnika, ali se ne vraćaš odatle. Isto krećeš i u strofu. Samo čekaš gde ćeš to jako da pritisneš i nigde nisi uspela da se emotivno povežeš sa pesmom. Ali ta snaga, to je već jedan talenat i predispozicija da kada budeš to uklopila u jednu emotivnu rečenicu svake pesme, to bi moglo da zvuči jako zanimljivo. Vi to sada niste uspeli, i to te je zamalo koštalo ispadanja – objasnio je Mili do detalja nastup prve takmičarke i poručio joj da misli o tome u baražu.

I za drugog takmičara je imao primedbu:

-Ti si zadao jedan zadatak u prvoj pesmi i onda kada je trebalo sa „Ruzmarinom“ da nas podigneš, ti to nisi uspeo.

Rajo se pravdao blagom prehladim koja ga je omela da da maksimum, ali je Mili bio kategoričan da se radi o doživljaju pesme i da tada treba sve da se zaboravi.

-Ono što imam, to dajem maksimum! A to se nije videlo, bez obzira na bolest. Može da krči glas ali se vidi kada neko gori za pesmom – objasnio je Mili.

Bosketu je bilo žao što je Saša prekinuo Milija pa je rešio on da nastavi.

-Reći ću pametno što je trebalo svi da kažu, a nećete da mi date. Prva kandidatkinja, talenat da, iskustvo ne. Drugi kandidat, uglađenost crnogorska, druga pesma pad i ispao – rekao je Bosanac.

Đorđe se osvrnuo na muzički žanr:

-Kad legneš na ton i daš taj vibrato, pogotovo kada je reč o toj vrsti narodne muzike, pokazuješ da si izuzetna što se mene tiče i mog znanja te muzike. Ionako ima malo narodnjaka koji imaju tu vrstu potencijala – obrazložio je Đorđe svoj glas takmičarki.

-Devojka ima triler možda i najbolji večeras – složio se Saša Popović sa Đoletom.

Almijina mentorka Viki složila se sa većinom konstatacija, a naročito sa opisom njenog specifičnog trilera.

-Mislim da treba obratiti pažnju na to. Almija ima samo 18 godina, njen triler je fenomenalan. Što se tiče ženskih vokala narodnjaka, tu imamo jako mali izbor a ona je fantastična i tek treba da se razvija. Obećavam da ćemo raditi na tome. Mislim da je trebalo da ide pola tona gore, ali nije se osećala komforno i nisam htela na tome da insistiram. Čuje se koliki je potencijal u njoj i treba da joj damo priliku – rekla je Viki, a onda je izbio neočekivani „tehnički incident“:

-Ne mogu da shvatim da dok Viki govori Đole prođe ispred njene kamere. Pa to je Đole nedopustivo! – bio je izričit Saša.

-Đorđe, sabotiraš me! – rekla je Viki.

-Ti si stvarno Đole jedna magarčina, veruj mi kad moram tako da kažem! Kako da prođeš ispred kamere koja svetli i koja snima Viki? ‘Ajde objasni mi – bio je besan Popović.

-Pa sad treba da puziš dole da dođeš – nastavio je Sale, a Viki je rekla:

-Neću mu oprostiti ovo nikada. Celu emisiju me sabotira!

Đole se vratio na svoje mesto ne prekidajući da se smeje.

-Njegova glavudža ovolika ispred kamere! – opisao je Saša situaciju i dodao:

-Ja sve mogu da shvatim, ali takvu neozbiljnost i neprofesionalizam…

Đorđe je sve vreme „umirao od smeha“ i rekavši:

-Dođi ti ovamo da čuješ šta se priča. Nije za javnost… – rekao je Đorđe kroz napad smeha.

-Sad kas bude Sneža pričala isto glavudžu stavi ispred kamere, molim te – poručio mu je Popović.

Snežana je poželela svom kandidatu prolaz u baraž, a Đorđe i Ceca su sve vreme na svojim pozicijama smejali, ne mogavši da se uozbilje još otako je roker prošao ispred kamere.

Snežanin kandidat se na kraju obratio žiriju i rekao da ga je Mili razočarao jer je očekivao od njega glas podrške makar zbog frizure i pitao Milija da li svako jutro brije glavu, što je ovaj potvrdio.

-Na Cetinju bi rekli: „Brate, legendo, da te pitam, jeli ti to skaj ili koža“ – ispričao je takmičar vic, a potom su oboje kandidata otišli da se pripremaju za baraž.

You might also like