Aleksa Šuković i Slavica Angelova – (03. 06.)

i – (03. 06.)

Marija Šerifović prva je imala priliku da obrazloži svoje glasanje, i nije skrivala kritiku:

-Kandidatkinji broj 2 sam dala glas isključivo jer znam kako je pevala ranije. Prva pesma mi se nije dopala. Bila je napeta i nedovoljno interesantna, nisi uspela da dobaciš do nas, dok je druga pesma bila bolja, kao da si je otpevala 100 puta, a ovu prvu 20 puta. Ne znam da li sam u pravu, ali ta razlika se čuje – rekla je Marija i potom naglasila da kod prvog kandidata nije bilo ničeg novog.

-Dobro je, ali nema nikakvog progresa i smatram da je ovo pretežak program za tebe – dodala je Marija.

Njen kolega iz žirija Dragan Stojković Bosanac imao je nešto drugačije gledište.

-Meni je bilo lepo, nenametljivo. Prva pesma je bila predivna, druga možda nije bila za tebe. Ostani takav i to je to – poručio je Bosanac prvom kandidatu, dok mu se nastup druge takmičarke nije dopao.

-Prva pesma „niđe veze“. Da li ti nisi čula niti osetila tu pesmu, to je toliko neinspirativno bilo. Druga pesma ništa novo, čini mi se da bih i ja mogao da je otpevam. Ali dao sam ti glas radi mira u kući i u korist međudržavnih odnosa – rekao je Boske i kada se umalo iskrala suza takmičarki na oku, kompozitor je presekao:

-Šalim se, dobro ti pevaš, samo birajte malo bolji program, neke malo atraktivnije pesme.

Ana Bekuta imala je slično mišljenje.

-Prvi kandidat dobio je glas zbog prve pesme, dok je takmičarka mene kupila sa drugom pesmom, da se ne ponavljam, već je sve rečeno – rekla je Bekuta.

Kompozitor Aleksandar Milić Mili imao je svoje viđenje stvari i naglasio je da je prvom kandidatu dao glas zbog hrabrosti na izabranom repertoaru.

-Očekivao sam da ćeš da se polomiš, ali si ti ušao u prvu pesmu fantastično. Ti si bukvalno potencijal, ali ideš kao kad gradiš kuću. Ti si izneo te emocije, ali kada odeš gore vidi se da nisi siguran. Nije tu bilo falša, ali je jednostavno ta emocija nestala. Kada i tu gore budeš mogao da izneseš emociju ti ćeš onda biti kompletan pevač, kuća će biti za useljenje – rekao je Mili i naglasio da je nedovoljno bilo pevanje kod druge takmičarke.

Da je pretežak repertoar prvog kanididata misli i Snežana Đurišić.

-Nedovoljno je to bilo da bih dala glas prvom kandidatu, a druga takmičarka nas je zabavila u drugoj pesmi zbog čega je dobila glas – smatra Snežana.

Viki MIljković je odlučila da sve sažme u jednu rečenicu:

-Otpevano tačno od tačke A do tačke B, ali nedovoljno atraktivno – rekla je Viki.

Završnu reč kao i obično imali su mentori.

-Imamo odličnu pesmu za i hoću da verujem da nemamo problem – rekao je Đorđe svojoj kandidatkinji.

Ceca je poručila svom takmičaru da je predivno otpevao pesmu i nije se slagala sa mišljenjem članova žirija da mu je ovo pretežak repertoar.

-Očigledno je jasno da si dobio glasove jer si pokazao nešto prelepo večeras i nije tačno da se nisi pomerio. Drugu pesmu ću preslušati na snimku pa ćemo naknadno komentarisati. Ti pevaš i zabavnjake i narodnjake. U tebe stoprocentno verujem i mislim da si za ovaj format „Zvezde Granda“ – rekla je Ceca i poželela sreću takmičaru u baražu.

Usledila je polemika da li žiri dobro čuje izvođenja u studiju. Bosanac je istakao da svi imaju pravo da pogreše, a Đorđe je predložio da se uvede takozvani „VAR“, kao u fudbalu, gde bi se naknadno utvrđivalo da li su takmičari dobro otpevali pesme ili ne.

You might also like