Marta Jovičić i Adela Smajlović – (24. 02.)

i – (24. 02.)

Mili je prvi dao svoj iskren komentar, ističući da su obe takmičarke sjajne, a da je glasanje bilo baš onako kako treba.

-Mislim da su oba kandidata odlična i da je ovo baš realno glasanje. Pogotovo, imamo taj problem od prošla dva kandidata koji su stvarno razneli i to je bilo za 6:6. Ja bih voleo da se držimo toga, bile ste odlične i jedna i druga, vidi se da može da se radi, ali ima puno da se radi. Tako da mislim da je 5:5 fantastičan rezultat – rekao je Mili.

Marija Šerifović otvoreno je objasnila da je Marta bila nesigurna na sceni, te je zbog toga dala prednost Adeli za koju smatra sve suprotno.

-Ja sam dala prednost kandidatkinji broj dva koja je čvrsto stajala iza programa u koji veruje. Marta u ovo ne veruje, ja tvrdim. Kada bi neko Marti rekao da peva ono što želi, voli ili oseća bilo bi drugačije – rekla je Marija, na šta se Marta odmah nadovezala:

–Ja baš ovo volim i ja se ovim bavim, ovo najiskrenije volim. Možda ne znam da pevam toliko dobro ovde – odgovorila je Marta, a Marija je nastavila:

-Marta, nisi ti pevala loše, nego ti ne verujem. Gledam nešto i kako se krećeš, neki strah, trema. Da l' ćeš da padneš, šta će da se desi. Dakle, naprosto nisi sigurna. Kad neko stane da se takmiči i vidiš da su mu nogice klimave, on u to ne veruje. U ono što radi, sebe, pesme, u odabir i ja sam to videla, praštaj.

Viki Miljković otvoreno je istakla da se ne slaže sa Marijinim mišljenjem, već da joj se dopao Martin nastup.

-Ja se ne slažem sa ovim što je Marija rekla, ja mislim sasvim suprotno. Ne umanjujem Adelin večerašnji nastup i to ću se nadovezati. Međutim, meni se Marta baš ovde dopala ovako. Sviđa mi se što si se pomerila iz onog što je bilo ni tamo, ni vamo. Ovo je nešto komercijalno, meni se večeras dopalo. U drugoj pesmi si bila čak toliko dominantna, dominantnija nego Adela. Adela, popravila si se, imala si dosta kritika i sa moje strane i od ostalih članova žirija u prethodnim krugovima. Večeras si bolja, samo napravi taj volumen, moraš da se otvoriš. Tvoje vokalne sposobnosti su veće od onoga što ti izbaciš – rekla je ona.

Dragan Kojić Keba je na mestu žirija Ane Bekute koja će određeno vreme biti odsutna, a on je priznao da su obe bile dobre, međutim jedna kandidatkinja mu je ipak za nijansu bila bolja.

-Marta, čini mi se da je prva pesma bila jača od tebe i kao da si se uplašila te pesme, nestabilna si bila. Za oba dve sam glasao, ali prvo sam dao prednost Adeli zato što je stvarno nadahnuto to otpevala, pogotovo prvu pesmu. Da se ja pitam, pustio bih oba dve – rekao je Keba, na šta je Popović postavio pitanje:

-Sad da je preglasavanje i da moraš da se odlučiš za jednu, kojoj bi dao prednost?

-Adeli – odgovorio je Keba bez razmišljanja.

Ivana Peters je ovu emisiju bila tu umesto Svetlane Cece Ražnatović, a ona je bez mnogo razmišljanja istakla da su obe takmičarke bile sjajne.

-Meni su obe devojke bile dobre, svaka je imala zlatne momente i one manje zlatne momente. Marta je u drugoj pesmi zablistala. Adela, ti si se u prvoj pesmi nekako dala baš pošteno. Mada, to nije samo stvar u vokalu. Neki vokali jednostavno vole mikrofon i mikrofon njih voli, ali kao da imaš prigušivač na tim najvišim tonovima gde treba da zablistaš. Mislim da su obe bile super i da je realno glasanje – zaključila je ona.

Dragan Stojković Bosanac objasnio je iz kog razloga je dao glas Adeli, priznajući da se slaže sa Ivaninim mišljenjem.

-Meni je prva bila dobra i zato sam joj dao glas, osetio se rad i napredak. Tvoja boja glasa je došla do izražaja što je jako lepo. Međutim, drugi kandidat mi je bio bolji i ja ću reći zašto. Pre svega, ti pevaš muzikantski Adela. Naročito jedan momenat lep na kome ja insistiram. Godinama kada se drži ravan ton, ti si ga izvela kako treba. Ravan, pa dodavala. Ti si pravi muzikant, po svom glasu. Ovo što je rekla Ivana, da trebaš da otvoriš vokal u visinama, to je stvar tehnike i intonacije. Vrlo lepo i jedna i druga, mada bih glasao za dvojku da je preglasavanje – rekao je on.

Martin mentor, Đorđe David iznenadio je sve prisutne kada je priznao jednu stvar, ali da svakako smatra da primećuje njen ogroman napredak.

-Ja krivicu za ovo što je njima smetalo preuzimam na sebe, jer sam na tonskoj probi rekao da ipak idemo na keca, a radili smo do tonske probe. Napravio sam jednu grešku, trebalo je u prvoj smeni da se radi onako kako smo radili na probama i to ti se ja duboko izvinjavam. Što se druge pesme tiče, čula si. Slažem se da je ogroman pomak – rekao je iskreno.

Adelina mentorka, Snežana Đurišić vidno je ponosno i uzbuđeno pričala, a sama je priznala zbog kojih stvari joj je posebno drago.

–Adela bila si zaista odlična i drago mi je što smo skoro iskorenili taj strah, otpuštanja tog divnog glasa koji poseduješ. Bilo ga je, u drugoj pesmi pogotovo, lepo je to Ivana objasnila. Pusti glas, jer imaš šta da pustiš. Bila si odlična, i srećno u baražu. Što se mene tiče, ti si za prolaz, ali kako je, tako je. Hvala svima koji su glasali i bori se u baražu – rekla je Sneža.

You might also like