Inel Nukić i Danijel Stojičić – (10. 02.)

i – (10. 02.)

Saša Popović je uvodnu reč dao Miliju, jer se Danijel predstavio sa njegovom pesmom „Beograd noću“, pa je Saleta zanimalo mišljenje producenta.

–Zasluženo su dobili po šest glasova i jedan i drugi. Hteo sam da uzmem Inela za primer jer se ovde često pojavljuju razni komentari o njegovim godinama i kako je ovakav i onakav… Ti si pokazao da sa 17 godina, da taj glas može da bude stabilan, da taj glas može da bude siguran, da ima snage, da ima dinamike u pevanju. Moram da kažem da čak i taj tvoj ples na stejdžu meni je fantastičan, pogotovo kada ideš na viskoke tonove, ti se penješ na prste. Hoću da kažem da i kada imaš tako malo godina možeš odlično da pevaš- istakao je Milić, a njegove reči su dirnule kandidata.

-Mili, Inel je na ivici suza- dobacila je Sanja Kužet, nakon čega je Mili nastavio sa pohvalama.

–Ti si primer stvarno nekog talentovanog, uspešnog i velikog potencijala. Inače, što se tiče kandidata broj dva, super je bio! Mislim da pesma Saše Matića nije bila za . Očekivao sam da ćeš ići sa velikim napadom i velikim tonovima, kao sa pesmama sa kojima si nastupao u prethodnim krugovima. Upetljao si se u tu metriku, tako da je Inel ispao dominantniji. Inel je pevao dok je Danijel pevao, što je dodatni znak da vlada scenom -zaključio je Mili.

Sličnog stava bila je i Ana Bekuta koja je takmičarima uputila dobronamerne savete.

–Inele, nadam se da gledaoci primećuju da mi negujemo takve mlade kandidate kao što si ti, talente koji se pojave i uvek imamo dobru nameru i iskrene savete samo u cilju da bi ste bili bolji. Ti si zaista bio dobar, ima malo mutiranja, omakne se, ali mi to ne zameramo. Inače što se tiče Danijela, imam zamerku na drugu pesmu. Dala sam ti glas jer nisam htela da se izdvajam iz čopora, jer kada sam videla da su svi dali glas i ja sam, ali čini mi se da ti je nešto umoran glas. Nešto ti je tamna boja, ne znam o čemu se radi. Povedi malo računa i obrati pažnju na odabir pesama jer ova druga nije bila baš najbolja – poručila je Bekuta.

Ceca Ražnatović je odmah posle Ane iznela svoje mišljenje ne skrivajujći da je Inel ostavio veliki utisak na nju.

–Inel ima samo 17 godina, to je činjenica. Lepo je Ana rekla da mi to podržavamo. Gospodin Bosanac je rekao jednu istinu, a to je da umemo da budemo naklonjeni i blagi, a odatle ide i broj glasova. Dušo moja imaš problem sa tim ispavanjem ‘e', to je prenaglašeno i to moraš da ispraviš što se mene tiče. Energičan si, trudiš se, boriš se kao lav i odatle ide i nagrada. Konkretno, lično sam dala prednost Danijelu, jer je pobedilo iskustvo. Sviđa mi se jako Danijelova boja glasa, ali nisam bila oduševljena izborom druge pesme. Bila ti je previše jaka matrica, ali mi se sviđa tvoja boja glasa i kako nastupaš – rekla je Ceca, a Saša Popović se nadovezao i prokomentarisao da mu Milijeva pesma baš nije trebala, a kandidat se usaglasio.

– Danima sam se borio sa matricom…Sređivao sam je, rešavao… Imali smo malo vremena– rekao je on, a Sale je dodao:

–Znam, ali toliko imamo Milijevih matrica ovde.

I ostatak čuvene osmorke bio je sličnog stava, a posebno Đorđe David koji je kandidatima poželeo sreću u daljem toku takmičenja.

–Za kandidata broj dva mogu samo da kažem da ujeda pošto ide u baraž. Ti se se kod druge pesme vodio originalom i tu si hteo to da provučeš. Na ovom stejdžu ćeš morati mnogo više da daš daha… Scenski si mi bio bolji, a i pesma koju si pevao prvu, mislim da je prvi put izvedena od kako ja sedim ovde…Meni je to bilo čarobno. Kandidat broj jedan, da mutacija nije završila, ali si majstor u tom fahu koji radiš. Svaku sreću ti želim – poručio je roker sa kojim se usaglasila i Snežana Đurišić.

–Kandidat broj jedan, bio je odličan. Odličan izbor pesama Inele, lepo si sve to odabrao, čak i pesma iz baraža nije bila loša. Danijele, pošto ideš u baraž, povedi računa o intonaciji, pogotovo kada su neke modulacije, to je baš bilo falširanje – poručila je pevačica.

Sudeći po reakcijama stručnog žirija, ovim duelom najviše je bio oduševljen Dragan Stojković Bosanac.

–Meni se boja Danijela jako dopada, naročito kada si dole, a kada si gore tanjiš, defuješ, ali može i tako. Dobro si pevao, nađi dobru pesmu i dobro ćeš pevati. Za prvog kandidata sve pohvale, bravo dušo sve pohvale, što se tiče izgovora, pesme i svega ostalog… Odličan si…Naročito druga pesma…Ja bih sve čestitke uputio i tvom mentoru koji je za baraž odabrao ovako kratko, ali slatko. Ritam, akcentovanje, sve je bilo savršeno. Tako mlad si se borio i kupio si i publiku, bravo Inele – uz osmeh je rekao Boske.

You might also like