Andrijana Petrušovska i Marta Jovičić – (10. 02.)

i – (10. 02.)

Sjajno izvođenje prva je komentarisala Marija Šerifović koja je prema Popovićevim svojim glasom presudila u ovom duelu.

-Mislim da samo lud čovek ne vidi da je Petrušovska bila bolja, ali je prva kandidatkinja bila bolja nego u prethodnom krugu. Andrijana, odlična si bila. Pevaš hrabro, pevaš srčano. Omakne se koja greška, ali ja to ne zameram jer u tome vidim strast – rekla je Marija, a kako je izgledao nastup Andrijane Petrušovske pogledajte u videu ispod:

Ceca Ražnatović takođe je bila oduševljena izvođenjem druge kandidat zbog čega joj je i javno uputila aplauz.

-Što se Andrijane tiče fenomenalno. Stvarno. I ta borba i ta želja. Uživaš u muzici u svakom taktu, u svemu. Predana si skroz. To je za svako poštovanje i bravo od mene – rekla je Ceca i uputila aplauz kandidatkinji iz Skoplja.

Ceca je potom Marti poručila da joj u njenom nastupu nedostaje da donese još malo energije.

-Vidi dušo, meni kod tebe jedino fali da prosto još malo energije fali. Da se opustiš, da zagrizeš. Videla si kako ona to radi. Ona skače, vrišti, peva, smeje se, razumeš. I greši, ljudski je, ali ona se bori do poslednje sekunde druge pesme – poručila je Ceca prvoj kandidatkinji.

Viki Miljković ocenila je da su suštinu i kvalitet ovog duela dobro objasnile i Marija i Ceca i dodala:

-Marta, jako si bila dobra večeras iako sam čula da si prehlađena, ali to ti se na sceni nije mnogo primetilo i bravo za tebe, dobro si se izborila. Međutim, Andrijana je pobedila samo zato što je bila borbenija, a ima i više iskustva koliko ja znam.

Snežani Đurišić dopao se nastup druge takmičarke koja je odabrala veoma težak repertoar.

-Andrijana zaista si izdominirala. Svaka čast. Čestitam ti, zasluženo si dobila sve ove glasove – rekla je Snežana i objasnila da to ne znači da je prva kandidatkinja bila mnogo lošija ali je jednostavno bila slabija u ovom duelu.

Osim samog pevanja Ana Bekuta je dala svoj sud i o izgledu takmičarki i posebno pohvalila Martinu odevnu kombinaciju.

-Marta, lepo odelo. Baš si ga ubola večeras, divno. I divno si pevala. Moram da ti kažem da si iz kruga u krug sve bolja i bolja. Samo tako nastavi i usvoji ovo što ti je Ceca rekla. To nedostaje da budeš top – poručila je Bekuta Marti, a onda uputila pitanje Andrijani:

-Andrijana, imam jedno pitanje za tebe. Šta znači ajde sega gušni me'?

Takmičarka je prevela izraz i objasnila da to značli „zagrli me“, a Ana je bila zadovoljna odgovorom.

-A zagrli me. Dobro, da naučim jednom ovu makedonsku reč. Divno si pevala, divna je bila energija. Sve je bilo vrhunski – dodala je Ana.

Popović je konačno dao reč Draganu Stojkoviću Bosancu, nakon što je na početku imao određenih tehničkih problema sa audio bubicama.

-Evo iz režije mi javljaju da je gospodin Bosanac uspeo da nađe dugme gde se pali mikrofon tako da mislim da može konačno da kaže nešto – najavio je Popović Bosanca.

-Pohvalio bih Martu. Fino je i lepo to, ako si još bolesna onda je još bolje. Bravo Marta. Što se tiče Popovića odnosno Petrušovske, bravo, bravo! Jedna lepa… Napredovala si od prošlog i pretprošlog puta. Sad si se opustila i pevaš kao na dobro plaćenoj tezgi, što se čuje i to je pravi posao. Bravo! Dobra vokalizacija, dobar raspon glasa, dinamika, sve. Nešto te je motivisalo izuzetno. Čak i streljaš očima – rekao je Boske, a članovi žirija otkrili su šta se krije iza te motivacije:

-Rođendan joj je.

Usledile su rođendanske čestitke Andrijani, a Marija Šerifović je izašla na scenu i poklonila slavljenici i njenoj koleginici iz duela po čokoladicu.

Popović je otkrio i da je Petruševska želela da izvodi narodnjake i primetio da je u pop muzici ona fantastična.

-Ona na tezgama peva sve živo, ali u takmičenju treba da pevaš ono gde si najbolja, a to će tvoj mentor da odluči – rekao je Popović.

Završnu reč imali su mentori, a Đorđe je naglasio da je kandidatkinja iz njegovog tima zaista pod dejstvom nekog virusa.

-Samo ću da kažem, 38,5 ti je temperatura trenutno. Da nije bilo tih nekih čarobnih pilula ja sam stvarno mislio da možda nećeš moći ni da izađeš. U svakom slučaju hvala ti na borbi i na želji. MIslim da si bila više nego korektna s obzirom na stanje u kojem se trenutno nalaziš – naglasio je Đorđe a pohvalio je i nastup Milijeve kandidatkinje.

Mili je u završnoj reči otkrio i da je Andrijana uprkos sjajnom nastupu imala tremu, i podelio detalje kako je sve to izgledalo pred sam nastup.

-Zaslužila je 6 glasova, ona napreduje i mimo mentora. Sve ove komentare što daju, ona izađe i pokaže više od toga. Mislim da je to tačno ono čemu ovo takmičenje služi, ali moram da kažem jednu stvar. Pre nastupa mi je pokazala gestom da joj dam vodu. Kada sam prišao sa vodom ona mi je rekla da ponesem telefon jer je zaboravila tekst od treme. Rekla je da ne zna celu prvu rečenicu prve pesme. Otišao sam po telefon, i ona uđe, istrči i celu pesm osuri od početka do kraja. Fantastičan borac i fantastičan potencijal – otkrio je Mili.

Takmičarka je objasnila da joj se to dogodilo zato što je mnogo razmišljala o nastupu, a onda joj je Mili uputio savet.

-Nemoj ništa da razmišljaš, evo gledaj mene. Ja ništa ne razmišljam i pogledaj koliko sam uspešan. Dominiram svima. Jel tako Popoviću?– upitao je na kraju Mili, a Popović mu je odgovorio:

-Sto posto si u pravu, veruj mi.

You might also like