Srđan Simić i Alina Juhart – (15. 04.)

i – (15. 04.)

Srđan koji je u timu Đorđe Davida večeras se predstavio izvodeći numere „Indija“ i „Koketa“, a Alina iz tima Svetlane Cece Ražnatović izvela je „Tresi, tresi“ i „Crno oko“.

Tokom izvođenja druge pesme Srđanu je Alina bila inspiracija, pa su zajedno napravili šou za publiku. Kada je kandidatkinja zapevala drugu pesmu, u stidiju je nastala prava žurka, a najveselija bila je Ceca Ražnatović.

Duel se ovog puta završio rezultatom tri naprema pet glasova za Srđana Simića, što znači da ni jedan kandidat nije direktno prošao u naredni krug takmičenja.

Ipak, kandidati su uspeli da sjajno zabave publiku, a takmičarski par je prva komentarisala Marija Šerifović.

–U ovom duelu prednost dajem Srđanu, prva pesma je bila strava. To su možda najbolja dva minuta u tvom celokupnom predstavljanju. Druga pesma je bila zabava. Alina, dala sam ti glas da ne ispadneš. Senzacija je super, super je borba, hrabrost je strava, ali moraš da vežbaš pevanje. U drugoj pesmi imaš tri tona, ako to ne može da bude tačno onda šta dalje da pričamo? Znam da Ceca ima muke sa tobom, koju pesmu da pevaš, ali ako prođeš dalje moraš da vežbaš dnevno po pet sati da nešto tu bude tačno jer ti si ipak izabrala da budeš pevačica – rekla je Šerifovićeva, a na njene reči se nadovezao Aleksandar Milić Mili:

–Čestitao bih kandidatima jer su napravili šou. Kandidatova prva pesma je bila odlična, druga je bila korektna. Alina nije ni u vežbanju stvar, moraš da održiš koncentraciju. Obrati pažnu na matricu. Hteo bih da predložim produkciji da ovaj duel zadrže i u narednom krugu ako prođu, drugačiji su i treba ovo negovati.

Viki Miljković se složila u izlaganju sa svojim kolegama.

-Ono što je rekla Marija je tačno i to je mišljenje svih nas. Jako lepo izgledate na sceni, interesantni ste. Slažem se sa Milijevim predlogom – rekla je pevačica.

Ana Bekuta je posavetovala kandidate.

–Srđane bio si dobar večeras, moram to da priznam. Ipak mislim da je ovo nedovoljno za šest glasova i . Alina ja mislim da si ti fora, ali i fora mora nešto da zapeva. Nisi se pomerila ni makac od prvog kruga. Što se kaže „Fora da peva mora“ – rekla je Ana, a sa njom se složila i sama takmičarka:

-Slažem se. Mnogo se trudim i vežbam, pogađa me i boli kada kažete da ne znam da pevam. Dobro se snalazim u pesmama na engleskom jeziku.

–Ti moraš da kreneš od solfeđa, od prvog časa muzičkog vaspitanja. Poštujem tvoju hrabrost, ali moraš da pevaš – dodala je članica žirija.

Snežana Đurišić složila se sa Marijom i čestitala Srđanu na napretki, a Bosanac je bio opširnijii u izlaganju:

–Srđane, moram da primetim da si večeras bio jako dobar. Falilo je energije, ali si pokazao da imaš prelepu, mušku boju glasa. Zato sam ti dao glas. Alina, svi pokušaji da se zabašuri tvoje katastrofalno pevanje nisu u redu. Ti se frljaš sa tonovima, po tebi svi su ostali trebali da dobiju šest glasova. Za tebe je teško naći numeru, možda da sledeći put naprave presedan i da zapevaš na engleskom i vidimo da li je ono što si rekla stoji ili ne stoji. Scenu i jurite, to ne treba da bude izgovor.

Završnu reč kao i uvek imali su mentori:

–Srđane na svakoj probi si mi bio potresan i čak mi se čini da su tehnički problemi bili tebi podstreh da to zgaziš onako kako treba. Mislim da ti jeste mesto u petom krugu jer si poseban i autentičan. Sviđa mi se Milijev predlog i slažem se da je to nešto o čemu će se pisati i nešto što je drugačije. Aplauz za oboje – rekao je Đorđe David, a Ceca je kratko prokomentarisala:

–Čestitam Srđanu na performansu, a što se moje Aline tiče mora da nauči da sluša sebe dok peva.

You might also like