Sanela Hasić i Mahir Petrović – (20. 05.)

i – (20. 05.)

Sanela je sa svojom mentorkom Cecom Ražnatović odabrala pesme „Ko me jednom prevari“ i „Slađano moje, Slađano“, dok je takmičar iz tima Dragana Stojkovića Bosanca otpevao numere „Ti samo ti“ i „Još te volim“ koje žiri nije ocenio kao najbolje.

-Sanela, dobra si bila večeras. Bilo je grešaka u prvoj pesmi, u drugoj si se povratila. To si ti, dobar ti je program. Mahire, da li si ti odobrio ove pesme sa svojim mentorom? – zanimalo je Mariju Šerifović, a takmičar odgovorio da je sam odabrao numere koje će pevati u šestom krugu, što je iznerviralo članicu žirija.

-Meni je samo žao što kandidati poput tebe ne mogu da shvate težinu, ozbiljnost i šansu koja im je pružena da od bilo koga ko ima iskustvo koje mi imamo da uči. Ne mogu da razumem da nemate potrebu da to iskoristite, da vapite za tim, da sedite ispred vrata i čekate da nešto naučite. Ne mogu da shvatim da može da dođe do tih situacija- poručila je Marija Mahiru, pa mu uputila kritiku na račun prve pesme.

–Ti si Šabanovu pesmu otpevao tako da se Šaban u onoj Aleji na Novom groblju okreće u krug na turbini- rekla je, ali je takmičar prekinuo:

-Bilo je i gorih od mene, pa su prošli, ali nema veze.

-Šta sad to znači? – pitala je Snežana Đurišić, a takmičar odgovorio da nije važno i da nastave.

–Evo, neću! Nemamo šta da nastavljamo- odbrusila je Marija, ali je Saša Popović smirio situaciju zatraživši od Mahira da objasni šta se desilo između njegovog mentora i njega.

-Trebalo je da se vidimo, ali sam ja imao nesreću usput i nismo se videli. I danas pred snimanje imao sam opet udes i eto – odgovorio je Mahir, a Snežanu zanimalo zašto se bar telefonom nije čuo sa mentorom.

-To sad zaista nije važno, jer su prolazili i gori – dobacila je Marija, a Popović zatražio od žirija da kažu Mahiru šta nije bilo dobro.

-Ništa nije bilo dobro, za razliku od cure koja je pogodila repertoar. Uzeo je težak repertoar, može da peva, ali to nije izneo kako treba – objasnila je Snežana, a Marija se odmah nadovezala.

–Šta dalje kad su prošli i gori?! A on kad bi znao kolilko može, on se ne bi…Ma neću da pričam – rekla je Šerifovićeva i iznervirano izašla iz studija.

Sašu je najviše zanimalo da li Mahir i Bosanac imaju neki problem, a takmičar je kao iz topa odgovorio:

–Ja radim svaku noć i nemam vremena da ga pozovem i kad imam vremena, ja sam promukao.

Viki Miljković je istakla da Mahir mora da se odrekne nekih stvari da bi ostvario cilj u takmičenju.

-Nisi ti na silu došao ovde, tvoja želja je bila. Ne možeš svaku noć da pevaš, moraš da znaš da imaš mentora, da komunicirate, da odabere pesmu- objasnila je Viki, nakon čega su reč dobili mentori.

I dok je Ceca bila ponosna na svoju kandidatkinju, Bosanac nije želeo ni da da svoj komentar, te se uputio ka svojoj žirijskoj stolici.

Sanja Kužet poželela je Mahiru da ne odustaje i da da maksimum u baražu, jer je očigledno da potencijal kod kod njega postoji, što je podstaklo Popovića da se nadoveže.

-Naravno da postoji, u njemu je greška. On može mnogo od Bosanca da nauči, on je možda za šesti, sedmi krug, možda za . On je jedinstven u ovom takmičenju po načinu interpretacije, glasa, snage- rekao je Popović, ali je Viki poentirala:

-Jeste, ali on i prošli put nije imao kontakt sa svojim mentorom, ni ovaj. Pa ne može.

Podsetimo, i u prošlom krugu Mahir je dobio kritiku na račun (ne)rada sa mentorom, za šta je Stojković imao opravdanje, budući da se takmičar nije javljao.

– Sreća što u mojoj dugogodišnjoj karijeri pevači slabo pamte ono što im se objašnjava. Oni shvate tog momenta i prođu i posle misle da nema potrebe da se vidimo i čujemo. Prema tome Mahire, neka si ti meni živ i zdrav, kada možeš javi se. Kada bih ti sve popravio sad, ti bi postao bezličan. Prema tome od sad radi sam– u svom stilu rekao je Bosanac Mahiru u petom krugu.

You might also like