Ksenija Tanu i Milica Trajkov – (17. 06.)

i – (17. 06.)

Žiri je pomno pratio svaki njihov korak, a duel se završio prednošču Beloruskinje koja je osvojila pet glasova, dok se devojka iz Makedonije izborila za jedan glas manje.

-Kandidatkinja broj jedan kada stane na scenu za mene počinje da se dešava film. Pričam svoj lični doživljaj kada se ti pojaviš, mada moram da priznam da je bilo intonativnih promašaja, ali tvoja emocija mene definitivno kupuje. Kao da sam na nekom mjuziklu kada se ti pojaviš i jedva čekam svaki put da te vidim. Kao si se rodila na sceni, tvoji pokreti su besprekorni, svetski. Kada je reč o drugoj pesmi, niko nikad bolje nije otpevao najdosadniju Viktorijinu pesmu koju ovde kada čujem hoću da se izbodem nožem. Ti si retka životinja- nahvalio je roker Kseniju, dok je na račun druge takmičarke izneo kritike smatrajući da nije otpevala kako treba, ali i da je imala problema sa disanjem.

Za razliku od Đoleta, Bosanac je glas dao i jednoj i drugoj kandidatkinji ne krijući oduševljenje njihovim izvođenjem.

-Njih dve su klasičan primer kako se peva pop i rok. Mala razlika što mi se više sviđa Ksenijina boja glasa. Iako je Milica u visinama imala ta grebanja, njoj glas nije pucao, a možda je to i manir. Prema tome bile ste za šest glasova. Mogu to da kažem čiste savesti i čista obraza- zaključio je Stojković i čestitao im.

Osim talenta Viki je niz pohvala imala i na račun Ksenijinog izgleda i scenskih performansa, ali se nije libila i da kaže šta joj se večeras nije dopalo.

Ipak pre toga Saša Popović je pruduhitrio Violetu tvrdeći da jedino što joj se nije dopalo je to što Marija nije dala glas njenom takmičaru.

-Pa ako ovo nije za šest glasova ja ne znam! Pratim sve, pa i publiku!- rekao je Sale.

-Po mom mišljenju je ona u svim prethodnim krugovima bila bolja nego sada. Ne razumem više zašto svi osporavate moje mišljenje! O ovoj devojci imam jako lepo mišljenje i druga pesma je bila fenomenalna, ali prva ne- branila se Viki, ali je Sale i dalje tvrdio da njeno glasanje ima isključivo veze sa Marom.

-Ovo je revanšizam! To je toliko jasno Viki- ponavljao je Sale.

Za razliku od kume Ceca Ražnatović imala je samo reči hvale ne skrivajući oduševljenje Ksenijinom pojavom.

-Seksipil, energija na sceni, ma ti to umeš. To ti lepo stoji i umeš to da osiš, jednostavno ti anteraš čoveka da te gleda i da te sluša. Da li ti je pevanje večeras bilo lošije ili ne, ja ne ulazim u to jer ja drugačije percipiram vaše nastupe. Što se druge kandidatkinje tiče ti ne znaš šta ćeš sa svojom energijom, voliš scenu i to se vidi. U prvoj pesmi je bilo malo napornije za uši ali si pokazala svoj raskošan glas- objasnila je Svetlana.

Ništa manje lepih reči takmiačrke nsu dobile i od Sneže i Ane, a kako to obično biva na samom kraju reč su dobili i njihovi mentori.

-Ksenija, odlična si bila večeras. Tvoj put kroz takmičenje od prvog kruga do sada je zaista za svaku pohvalu. Devojka koja gotovo uopšte nije govorila naš jezik, da dođe u četvrtfinale, da tako anstupa, govori i izgovara, ponaša se, peva. Ne bih sada imala problem da ti ustupim svoju binu, ti si profesionalac. Radiš temeljno i raduje me što ideš u jer će se prvi put zaista u baražu videti razlika u galaksijama između tebe i ostalih kandidata- rekla je Šerifovićeva i dirnula Kseniju koja je otkrila da će ovo biti njen prvi odlazak u baraž.

Ništa manje ponosan na devojku iz svog tima nije bio ni Aleksandar Milić Mili.

–Ako postoji kandidat koji je sagoreo od početka do kraja i više omalovažavn od Milice….Desi joj se nekada greška, ali od ovoga se može napraviti nešto. I ona sada da dobije četiri glasa to je sramotno i neprofesionalno- istakao je Milicin mentor.

Međutim, Viki ga je podsetila da je isto pričao i za Zorju Pajić koja po njenom mišljenju nakon takmičenja nije ostvarila „svemirsku“ karijeru o kojoj je Mili govorio.

-Naše tržište određuje gde je masa i sada su reperi i nardonjaci mnogo popularniji, oni su napravili ogroman posao. Ako je neko jednog stila može da izvodi savršeno pop muziku ali da ne napravi posao o kome ti pričaš- objašnjavao je ali čini se da Mili i Vikoleta ovoga puta nisu uspeli da pronađu zajednički jezik.

-Ja kao sin psihijatra stvarno imam talenat da se spustim vrlo nisko, ali ovo je mnogo niže od onoga što ja mogu!- dodao je Aleksandar nakon čega je Popović prekinuo njihovu raspravu, a takmičarke su zadržale osmeh na licu spremne da pokidaju u baražu.

You might also like