Vanja Jovanović i Đula Drini – (09. 03.)

i – (09. 03.)

Iako je Vanja dobila komplimente da je neverovatno napredovala, nije bilo dovoljno da prestigne sjajnu Đulu Drini, te je rezultat bio 6:4 u Đulinu korist.

-Đula, bilo je tu nekih problemčića, mislim da si toga svesna. Ti si standardno dobra i odatle moj glas ide za tebe. Međutim, mislim da je kandidatkinja broj jedan zaslužila više glasova. Ti si za mene do sada, u ovom šestom krugu, najprijatnije iznenađenje. Sa svim onim greškama koje su se dešavale sa upadom u prvoj pesmi, ti fantastično zvoniš. Tvoj glas je kao žilet čist, ti možeš da ga otvoriš i pucaš gore koliko je god potrebno. Čak neki put i preteraš, ali kad ga nema onda je problem. Ti si se transformisala u jednu lepoticu, za razliku od svih ovih prethodnih krugova i mislim da je tvoj napredak ogroman i četiri glasa malo – ispričao je Đorđe David.

Marija Šerifović se složila sa Đorđem što se tiče glasova dodeljenih Vanji Jovanović, a Đulu je nahvalila posebnim rečima.

-Možda je Đole u pravu, mogla je da dobije još jedan glas od mene. Vanja, prvu pesmu si pevala okej, a u drugoj si se možda malo umorila, brza pesma, to se vidi. Moja topla preporuka ti je, da počneš negde nešto da pevaš. Da imaš dva sata ozbiljnog pevanja, jednom sedmično. Đula, šta god da je rekao Đole, ovo je šesti krug, a ono kako si ti pevala do večeras je ludnica, apsolutna ludnica. Ja ti verujem i to je to – rekla je Marija.

Nakon toga, Ceca je izrazila svoje mišljenje koje se u potpunosti slaže sa Đorđem i Marijom, ali ističe da joj se dopadaju obe kandidatkinje.

-Već su Marija i Đole dovoljno rekli. Evo, ja ću početi od Đule, Đula ima napadačku boju i veće iskustvo, to se čuje prosto i u nastupu. Što se Vanje tiče, meni se to dopalo. Pogotovo sad kad čujem da nemaš nekog iskustva, jako si napredovala, što je jako bitno. Brzo kapiraš, mislim da si mogla da dobiješ jedan glas više. Želim ti sreću u baražu, a tebi Đula čestitam – rekla je ona.

Ipak, Mili se nije složio sa Marijom, što je Snežanu Đurišić razbesnelo.

– Vanja, ne bih se složio sa Marijom u jednoj stvari, a to je, ne dva sata nedeljno, nego svaki dan dva sata da povežeš. Meni ovo nije bilo dovoljno za više glasova – rekao je on, na šta se ubacila Sneža:

-A šta nije dobro Mili, molim te? Ti si kompetentan za ovaj repertoar, zanima me.

–Prva pesma je toliko bila dosadna – odgovorio je Mili.

-Može pesma da ti bude dosadna, ali njena interpretacija je bila dobra – rekla je ljutito Đurišićka.

-Jednostavno je bila ravna i dosadna i razumem potpuno da ćeš ti to vežbom da postigneš, da izražavaš emociju i dole i gore i da ispričaš kako ti osećaš tu pesmu. To večeras nisi uradila i meni je to bilo dovoljno da zvuči amaterski. Đula, ja mislim da je ovo tvoje najlošije izdanje večeras. Pevaš atraktivan program, atraktivno izgledaš, ali nešto je falilo – ispričao je Mili iskreno.

Zatim je glas dobila Viki Miljković koja je zadovoljna i jednom i drugom takmičarkom, ali je dodala sitne kritike i savete.

-Ajde da počnem od jedinice. Slažem se da si napravila korak i popravila se, ali ono što je meni večeras smetalo, dinamika ti je bila neusaglašena. Znači ideš tiho tiho i onda odjednom gruneš, pa se odmah stišaš. To ti treba vežbanje, tako da nije zamerka. Mogla si da dobiješ još glasić. Mislim da će to vremenom da dođe na svoje. Đula, tebe favorizuju ovde od početka i to je sasvim okej, ali moram se složiti sa Milijem. Od početka tonski nije bilo večeras perfektno, bilo je mnogo silovanja u drugoj pesmi, posavetovala bih te da povedeš računa o tome. Đula, čestitam, a tebi dušo, srećno u baražu – ispričala je ona.

Keba je oduševljen Đulinom energijom, te je upravo to odlučilo da njegov glas ode njoj, međutim, i Vanja Jovanović ga je iznenadila večerašnjim nastupom.

-Đula, ja sam ti dao glas, energija ti je top. Ja volim takvu energiju ko ima na sceni. U prvoj pesmi si nekako bila neraspevana, kruta. Ja neću o greškicama, energija je tu pobedila. U drugoj pesmi si bila nadahnutija, znači ima osnova što sam ti dao glas, svaka čast. Vanja, ja sam uživao u prvoj pesmi. Nije mi bilo dosadno, uživao sam u tvom glasu, fenomenalno je bilo. Druga pesma je mogla bolja, ali svaka čast i jednoj i drugoj – istakao je on.

Dragan Stojković Bosanac je bio iskren, te iako je Đulin mentor, iskreno je uputio gde je večeras imala sitne greške.

-Ja ću za razliku od mojih kolega koji ovde kad sednu, divljaju, brane, sad prvi put reći nešto, Đula ovo je tvoje najlošije pojavljivanje. Sa tvojim glasom se nešto ovde desilo. Ne znam šta, falševa, tona, improvizacije tona. Ovo što su ti ostali ispričali, veruj da su te poštedeli mojih reči i drugu pesmu nismo tako vežbali – rekao je on.

Snežana Đurišić ne krije koliko je zadovoljna i ponosna na Vanju Jovanović i priznaje da je po njenom mišljenju ovo najbolji njen nastup do sada.

-Vanja, ovo je tvoje najbolje izdanje do sada i ja ti zaista čestitam. Slažem se da druga pesma nije bila dobra dinamički i na tome poradi u baražu – rekla je Snežana.

You might also like