Almija Krdžalić – (19. 10.)

Almija Krdžalić je rođena 21. novembra 2004. godine u Tešnju, Bosna i Hercegovina. Još od malih nogu pokazivala je ljubav prema muzici i upisala osnovnu muzičku školu. Muzikom se aktivno bavi pet godina, veliki je veseljak i uživa u svakom trenutku pevanja.

U slobodno vreme voli da provodi vreme sa porodicom i prijateljima, koji su joj najveća podrška i motivacija. Upravo oni su je nagovorili da se prijavi za takmičenje „Zvezde Granda“. Kao vrline navodi pozitivnost, upornost i saosećajnost, a kao manu tvrdoglavost. Omiljene pevačice su joj Snežana Đurišić, Dragana Mirković i Šemsa Suljaković.

Jedna od najmlađih takmičarki ove sezone, Almija Krdžalić (19) iz Tešnja, uspela je da dotkne hladnog Bosketa koji je prvi put za ovo veče dao svoj glas, i to zahvaljujući Snežinoj pesmi “Kiše“.

Druga pesma na sceni “Zvezda Granda“, “Ti muškarac“, donela je Almiji još glasova te je nastup završila sa 6 glasova, mada je izostao onaj od Viki koja je ubrzo shvatila ko je devojka na sceni.

–Almija! Nisam te prepoznala, ni glas, ni kad se spustio zid, tek sada– povikala je Viki ushićeno i objasnila da je takmičarka pre dve sezone bila baš u njenom timu.

-Ispala sam u trećem krugu– rekla je Almija.

I pohvale i kritike pristizale su sa svih strana, dok je Bosanac zamerio jednu stvar, koja je zasmestala Viki.

–Imala si veliki broj dikcijskih grešaka u drugoj pesmi, ne znam da li je to tako katastrofa i u originalu, ali nekad popravi i original, nije loše– rekao je on na šta se Viki pobunila.

–U originalu nema dikcijskih grešaka– poručila je Viki Bosketu, dok su je ostali članovi posavetovali da se ne peca i ne oseća prozvanom.

Ženski deo žirija bio je jednoglasan u tome da Almija ima predvnu boju glasa i da je uspela da ih dotakne uprkos nekim sitnim greškama.

Đorđu Davidu bilo je još draže što je Almiji dao glas kada je čuo koliko godina ima.

-Devojke koje se ovde pojavljuju nemaju tu silovitost kao ti u visinama. Snaga dobra, pluća dobra, ti si cvetak, izvoli možeš da biraš– poručio je David.

Izgleda da odabir mentora nije bio nimalo lak, jer se takmičarrka minutima razmišljala čije ime da izgovori.

Želeći da joj olakša, Bekuta je upitala šta je u horoskopu, a kada je odgovorila da je dupla škorpija, Marija se odmah isključila.

-Nemoj kod mene, pobićemo se!- rekla je pevačica.

Izbor je na kraju pao na Snežanu Đurišić, na obostrano zadovoljstvo.

Samo najboljih osam kandidata imalo je priliku da večeras odabere svog mentora u najpopularnijem muzičkom takmičenju “Zvezde Granda“.

Od 18 predstavljenih mladih talenata, čak desetoro završilo je u baražu, a samo jedan dobio šansu da se pojavi ponovo u drugom krugu.

U sledeći krug takmičenja Zvezde granda 2024-2025 prošli su: Anđela Ulićević, Deni Ramčević, Nina Majstorović, Arlet Rohas, Almija Krdžalić, Danijel Savić, Midhat Keskin, Damjan Vralar, Nemanja Avramović.

You might also like