Aleksandra Ivanov i Vanja Jovanović – (20. 04.)

i – (20. 04.)

Prvi koji je komentarisao ovaj duel bio je Dragan Stojković Bosanac, koji je svojim strogim tonom dao svoj sud.

-Aleksandra bila si divna, ali od sledećeg nastupa neću više glasati za tebe zato što stalno odmičeš mikrofon. Drugi kandidat je bio dobar, ali svi počeci su bili nesnalaženje, nije mi se dopalo, prema tome nisam glasao. Što kaže Marija, praštaj, ali ne moraš praštati baš te briga – istakao je Boske.

Viki Miljković srdačno je pohvalila obe kandidatkinje, pružajući im podršku svojim toplim rečima, što je Vanji i Aleksandri dalo dodatnu motivaciju i samopouzdanje.

-Razlika je bila evidentna. Aleksandra je baš dominirala večeras, inače obe izgledate fantastično. Aleksandra, meni se sve ovo jako dopalo, što si ti nama večeras pokazala. Ta tvoja samouverenost i sve što pružaš na sceni, ti si meni bolja iz kruga u krug. Fantastična si, stvarno bravo. Što se tiče Vanje, bilo je dobro i nekih malih, sitnih greškica u prvoj pesmi, ali ceo tvoj izraz i ono što si ti pružila, kako si se trudila, to se meni dopalo – objasnila je Viki.

Aleksandar Milić Mili primetio je Aleksandrin evidentan napredak u odnosu na prošli nastup, hvaleći je za trud i posvećenost.

-Kandidat broj jedan, meni je to bilo odlično. Konačno je nekako selo, ali što je Bosanac rekao, toliko se spremate, vežbate i na kraju maknete mikrofon. To je ogromna greška, ali napredovala si. Prošli put ti nisam dao glas, sa razlogom, a sad sam ti sa razlogom dao. Vanja, odmah si ušla pogrešno u prvu pesmu i nisi se sastavila. Jednostavno, iskasapila si tu pesmu, a mislim da možeš da otpevaš je otpevaš, ali nešto se desilo i sad ne mogu da idem po tim mogućnostima – rekao je Mili.

Sledeća je svoj sud dala Ceca Ražnatović.

-Što se Aleksandre tiče, bila je fenomenalna. Saša, ako dozvoljavaš jedan primer da im objasniš, jer ja isti taj problem imam sa svojim kandidatima, ono o čemu je Bosanac pričao – rekla je Ceca, a Bosanac je odmah ustao i dodao:

-Zamisli Primadonu ili nekog pevača da odaljava mikrofon. Vokalizacija, dinamika pevanja, Aleksandra, ti si dobar pevač, zato treba Marija da ti pokaže kako da dobiješ dinamiku.

-Vanja, super ti je izbor pesama. Sve mi se sviđa što si izabrala, samo obrati pažnju na intonaciju. Malo više vežbaj i slušaj sebe dok pevaš, sve ostalo je super – zaključila je Ceca.

Ana Bekuta se usaglasila sa Milijevim mišljenjem, kao i sa ostatkom kolega o odmicanju mikrofona.

-Aleksandra, Mili je rekao lepo, taj mikrofon ne trpi odmicanje. To ne sme da se desi, dinamika se dešava isključivo tvojim glasom, nema odmicanja – rekla je Ana, a Saša je otkrio rešenje za to:

-Znaš koje je rešenje? Da ima bubicu, kao vi, onda nema šanse da odmakne.

Iako otvoreno priznaje da mu je Vanja ljubimica, Đorđe David joj ovog puta nije dao glas, a priznao je da ga je druga kandidatkinja ovog puta oduševila.

–Kandidatkinja broj dva i kandidatkinja broj jedan, veoma velika razlika između falša, netačnosti intonativne i omašaja u onome što se zove „pevačka deonica“. Ovo što je omašaj u pevačkoj deonici praštam, falš ne praštam, pogotovo što si ti moje ljubimče. Gledao sam ako neko da peti glas, da ti ga uzmem. Jer smatram da je ovoga puta četiri glasa za tebe, oseća se taj amaterizam, a znaš da si mi ljubimče. Aleksandra, ovo što si ti uradila sa pesmom Slađane Milošević je jedna dramatika koju ja u životu nisam očekivao od tebe, ovo je varijanta u kojoj sam se ja bukvalno predao i zaljubio – dodao je Đorđe.

Marija Šerifović nije krila da je ponosna na svoju takmičarku, dok je Vanji poželela sreću u baražu.

–Aleksandra je ovu pesmu otpevala fantastično, drugu još bolje, bravo care. Devojka broj dva, bori se u baražu, super si bila – rekla je ona.

Snežana Đurišić takođe je čestitala Aleksandri na izvedbi, dok je Vanju pohvalila koliko je vredna i pružila joj podršku za borbu u baražu.

-Takođe ću da čestitam kandidatkinji broj jedan. Bila si zaista božanstvena. Vanja, osim ovoga što je Bosanac rekao, ništa drugo nije bitno, sve je bilo dobro, to hoću da kažem. Vanja inače sluša i sve je bolja i bolja, zagrizi u tom baražu – zaključila je Sneža.

You might also like